GK Mania: Current Affairs & Banking Awareness


Dear Readers,
Today we are presenting you some important Current Affairs and Banking Awareness in GK Mania Session. From this session you may got similar questions in your upcoming IBPS Clerk Main and Andhra Bank PO Exams. Try to solve it.

GK Mania: Current Affairs & Banking Awareness

1. Good Governance Day observed on _______________?
a. 24th December
b. 1st December
c. 25th December
d. 4th December
e. None of these



2. Recently, Prime Minister Narendra Modi inaugurated the new building of a Parliament built by India. This Parliament is located in _____________?
a. Abu Dhabi, UAE
b. London, UK
c. Moscow, Russia
d. Islamabad, Pakistan
e. Kabul, Afganisthan

3. Which government allowed India to build its first Naval Base on the Assumption Island in the Indian Ocean region (IOR) as a joint project between both countries?
a. Bahrain
b. Comoros
c. Maldives
d. Mauritius
e. Seychelles

4. Which mobile operator became the third mobile operator in India to launch 4G services in India after Bharti Airtel and Vodafone?
a. Aircel
b. Idea
c. Reliance
d. Tata
e. None of these

5. Which of the following banks has launched country's first MUDRA Card under the Pradhan Mantri MUDRA Yojana (PMMY)?
a. Union Bank
b. UCO Bank
c. Corporation Bank
d. Bank of Baroda
e. Syndicate Bank

6. What is the Maximum monthly pension for the subscribers under Atal Pension Yojana?
a. Rs 5000
b. Rs 4000
c. Rs 3000
d. Rs 2500
e. None of these

7. The headquarter of BRICS Bank located in ______________.
a. New Delhi, India
b. Shanghai, China
c. Beijing,  China
d. Brasilia, Brazil
e. Moscow, Russia

8. Recently, who among the following has been selected for C.KNayudu Lifetime Achievement Award?
a. Kapil Dev
b. Syed Kirmani
c. Sachin Tendulkar
d. Sourav Ganguly
e. None of these

9. Which among the following company has topped the list of Fortune 500 Indian companies 2015?
a. Coal India
b. Reliance Industries
c. ONGC
d. Indian Oil Corporation
e. None of these

10. The mobile banking app "LIME" has been launched by which of the following banks?
a. ICICI
b. SBI
c. Axis Bank
d. South Indian Bank
e. HDFC

ANSWER:
1. c
2. e
3. e
4. b
5. c
6. a
7. b
8. b
9. d
10. c

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com