GK Mania: Current Affairs & Banking Awareness

Dear Readers,
Today we are presenting you some important Current Affairs and Banking Awareness in GK Mania Session. From this session you may got similar questions in your upcoming IBPS Clerk Main Exams. Try to solve it.

GK Mania: Current Affairs & Banking Awareness

1. Recently, LRSAM missile was tested successfully. Which of the two countries have co-developed the missile?

a) India - Israel
b) Russia - India
c) China - Russia
d) India - Japan
e) None of the Above

2. Who has been elected as Commonwealth’s new Secretary General?

a) Kamlesh Sharma
b) Patricia Scotland
c) Sir Don McKinnon
d) Arnold Smith
e) None of the Above

3. Where was the Second World Congress on Disaster Management (WCDM) ?

a) Visakhapatnam, Andhra Pradesh
b) Hyderbad, Telangana
c) Ahmedabad, Gujarat
d) Visakhapatnam, Andhra Pradesh
e) Kolkata, West Bengal

4. Who won the season-ending ATP World Tour finals played in London?

a) Stan Wawrinka
b) Roger Federer
c) Rafael Nadal
d) Andy Murray
e) Novak Djokovic

5. Who wins Argentina Presidential Elections?

a) Mauricio Macri
b) Daniel Scioli
c) ZerihaHinoi
d) Lara Jihnu
e) None of the above

6. Who is heading the committee to evaluate applications received for the proposed small finance banks that was constituted by the RBI in 2014?

a) Usha Thorat 
b) Shyamala Gopinath
c) Deepak Parekh 
d) Bimal Jalan
e) None of these

7. Foreign exchange Reserves in India are kept in the custody of _________.

a) Govt. of India 
b) Finance Ministry
c) Reserve Bank of India 
d) Overseas Ministry

8. What is the loan limit for education under priority sector for studies abroad?

a) Rs. 20 lakh 
b) Rs. 25 lakh
c) Rs. 30 lakh 
d) Rs. 15 lakh
e) Rs. 40 lakh

9. In what denominations Commercial Paper (CP) can be issued?

a) Rs. 10 lakh 
b) Rs. 3 lakh
c) Rs. 5 lakh 
d) Rs. 7 lakh
e) None of these

10. What is the time limit for an asset or loan to be declared as Non-Performing Asset?

a) 45 days 
b) 365 days
c) 90 days 
d) 100 days
e) 60 days


1. a
2. b
3. d
4. e
5. a
6. a
7. c
8. a
9. c
10. c

Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com