Computer Mania: 10 Questions Set (with Solution Key) (Part 23)

Dear Readers,
Computer Awareness is a very important section to get a good marks for SIDBI Grade A Officer, Syndicate Bank PO, Insurance & other exams. Today, we are presenting you Computer Mania Session with 10 questions set on computer awareness for your preparation which is very important and you may expect similar questions in your upcoming exams.

Computer Mania: Practice Set

1. A tuple is a
a) Column of a table
b) Two-dimensional table
c) Row of a table
d) Key of a table
e) None of these



2. OCR stands for
a) Optical Character Recognition
b) Optical CPU Recognition
c) Other Character Restoration
d) Optimal Character Rendering
e) None of these



3. If a device is attached to a computer, such as a printer or scanner, it __________ must be installed before the device can be used.
a) Buffer
b) Driver
c) Pager
d) Server
e) None of these



4. The software that allows users to surf the internet is called a/an
a) Search Engine
b) Internet Service Provider (ISP)
c) Multimedia Application
d) Browser
e) None of these



5. The method of file organization in which data records in a file are arranged in a specific order according to a key field is known as the
a) Direct Access Method
b) Queuing Method
c) Predetermined Method
d) Sequential Access Method
e) None of these



6. In Excel, ___________ contains one or more worksheets.
a) Template
b) Workbook
c) Active Cell
d) Label
e) None of these



7. Which of the following is a popular programming language for developing multimedia web pages, websites, and web-based applications?
a) COBOL
b) Java
c) BASIC
d) Assembler
e) None of these



8. Compiling creates a(n) _____________.
a) Program Specification
b) Algorithm
c) Executable Program
d) Subroutine
e) None of these



9. A CD-RW disk
a) has a faster access than an internal disk
b) is a form of optical disk, so it can only be written
c) holds less data than a floppy disk
d) can be erased and rewritten
e) None of these



10. The first page of a Website is called the
a) Home Page
b) Index
c) Hyperlink
d) Bookmark
e) None of these



Answers

1. c
2. a
3. b
4. d
5. d
6. b
7. b
8. c
9. d
10. a

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com