Quant Mania: Approximation

Dear Readers,
Today we are presenting the third session of Quant Mania which is based on Approximation. These are very important for your tomorrow's SIDBI Grade A Exam and other upcoming exams. Solve it and please share your valuable views about our new initiative under the platform "Mania Session".

Quant Mania: Approximation

Directions (Q. 1-10): What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following questions?

1. 20.02 × 13.97 – 21.989 × 4.97 ÷ (4)0 = ?
a) 140
b) 150
c) 160
d) 170
e) None of these

2. 175 % of 27.50 + 1.25% of 120 = ?
a) 48
b) 50
c) 52
d) 54
e) None of these

3. (1494.89 ÷ 5.005 + 0.996) ÷ 11.990 = ?
a) 20
b) 25
c) 28
d) 30
e) None of these

4. (149.95)3 = ? × 105
a) 32.25
b) 35.50
c) 33.75
d) 37.25
e) None of these

5. (38.0599 ×〖10〗^2)/380.6 × √1935.96 × 1.501 = 11 × ?
a) 30
b) 40
c) 50
d) 60
e) None of these

6. 499.01 + 306 ×13.009 = ?
a) 4278
b) 4478
c) 3478
d) 4488
e) None of these

7. 〖(10005.66)〗^2/10004.001 × √3256 × 1.0001 = ? 〖(10005.66)〗^2/10004.001
a) 570456
b) 600000
c) 650000
d) 570856
e) None of these

8. (199.99999)3 = ?
a) 1600000
b) 800000
c) 4000000
d) 8000000
e) None of these

9. 2070.01 ÷ 12.00 + 29.991 × (3.999)2  = ?
a) 753
b) 553
c) 653
d) 683
e) 636

10. (86)2 ÷ ∛29791 = ?
a) 186
b) 240
c) 139
d) 140
e) 320

Answers

1. d 
2. b 
3. b 
4. c 
5. d 
6. e 
7. c 
8. d 
9. e 
10. c

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com