GK Questions Asked in RRB CBT Exam (30.03.2016) - 1st Shift

1) Indian coins are made by?
Ans: Ferritic Stainless Steel 

2) Venue of Cricket World Cup 2019?
Ans: England and Wales 

3) Hockey league 2016 is won by-
Ans: Punjab Warriors 

4) The exercise "meghdoot" was conducted by Indian Army at which place?
Ans: Siachen Glacier, Leh 

5) Headquarter of UNO?
Ans: New york 

6) Pressure depends upon?
Ans: Force and Area 

7) Normal eye vision distance?
Ans: 6 meters 

8) Which freedom fighter introduced Western education?
Ans: Raja Ram Mohan Roy 

9) National Space Society headquarters?
Ans: Washington D C 

10) Full form of BIOS?
Ans: Basic Input Output System 

11) From where we get most of Vitamin-D?
Ans: Sunlight 

12) ISL Champion 2015?
Ans: Chennaiyan FC 

13) Shimla agreement 1972 between?
Ans: Indira Gandhi and Zulfikar Ali Bhutto 

14) CK Naidu Lifetime Achievement award winner?
Ans: Syed Kirmani 

15) Yogini cult has its origin from which state?
Ans: Odisha 

16) Young India Weekly Journal started by?
Ans: Gandhiji 

17) Money Transfer through mobile is called?
Ans: IMPS(Immediate Payment Service) 

18) Which pm's name could be seen on Indian currency notes?
Ans: Manmohan Singh 

19) Capital of J&K in summer?
Ans: Shrinagar 

20) Full form of IFSC
Ans: Indian Financial System Code 

21) Quit India was held in which year
Ans: 1942 

22) Thar desert is in?
Ans: Rajasthan 

23) The members of rajya sabha are elected by?
Ans: Elected members of State Legislative Assemblies 

24) Study of cancer?
Ans: Oncology 

25) Good governance day?
Ans: 25 Dec 

26) Constitution day?
Ans: 26 Nov 


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com