GK Questions Asked in RRB CBT Exam (30.03.2016) - 2nd Shift

1) First female president of Indian National Congress after independent?
Ans: Indira Gandhi
2) Chemotherapy is used for treatment of
Ans: Cancer

3) Wings of Fire book written by?
Ans: Dr. A.P.J. Abdul Kalam
4) How many languages written in Indian note?
Ans: 17
5) Jalikattu game is famous in which state?
Ans: Tamil Nadu
6) 15th P.M. of India?
Ans: Narendra Modi
7) Which states achieved 100% inclusion in PMJDY?
Ans: Goa and Kerala
8) RBI currency note is made of which material?
Ans: Cotton Paper
9) What date was extended by RBI to change its pre-dated notes of 2005?
Ans: 30th June, 2016
10) Who invented Audiophones in 1910?
Ans: Nathaniel Baldwin
11) National flag of India was designed by?
Ans: Pingali Venkaiyya
12) LOC between India and Pakistan was constructed in which year?
Ans: 1972
13) Which Computer key is used to get help menu?
Ans: F1 Key
14) Bhagat Singh was executed in which year?
Ans: 1931
15) Chicken pox virus name?
Ans: Varicella Zoster Virus
16) Commonwealth game was held first time in India in which year?
Ans: 2010
17) India signed a contract to increase solar energy with which country?
Ans: Japan
18) Which one is not search engine?
Ans: Flipkart
19) 1 rupee note bears signature of?
Ans: Finance Secretary
20) First women to win gold medal in boxing?
Ans: Nicola Adams
21) Arunachal Pradesh capital?
Ans: Itanagar
22) How much decibel can human hear?
Ans: 60-120 Db
23) Which river called South Ganga?
Ans: Kaveri
24) By Which Process water release Hydrogen?
Ans: Electrolysis
25) What is MS office?
Ans: Application Software
26) What is Cloud Computing?
Ans: Service
27) India signed a contract to increase solar energy with which country?
Ans: UK
28) LOC constructed between India and Pakistan in which year?
Ans: 1972


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com