How to Spot Correct Sentences

How to Spot Correct Sentences
Spot the correct sentence in the below questions :-
1. A. She is either right nor wrong.
    B. She is nor right or wrong.
    C. She is neither right or wrong.
     D. She is neither right nor wrong.
         

2. A. She asked me to name the capital of Nepal.
    B. She asked me which is the capital of Nepal.
    C. She asked me what is the capital of Nepal.
    D. She told me in the capital of Nepal.
        

3. A. You should attentively listen what he says.
    B. You should attentively listen to what he says.
    C. You should attentively listen to what he say.
    D. You should attentively listen to what he says.
        

4. A. The sceneries of Kashmir are very beautiful.
    B. The sceneries of Kashmir is very beautiful.
    C. The scenery of Kashmir is very beautiful.
    D. The scenery of Kashmir are very beautiful.
        

5. A. I have come for seeing you.
    B. I have come on seeing you.
    C. I have came to seeing you.
    D. I have come to see you.
        

 6. A. She is very anxious with my health.
    B. She is very anxious at my health.
    C. She is very anxious about my health.
    D. She is very anxious after my health.
        

7. A. He is confined to bed for about a week.
    B. He was confined to bed for about a week.
    C. He has been confine to bed for about a weak.
    D. He has been confined to bed for about a week.
       

 8. A. She is as good and even better than you.
    B. She is as good as, or even better than, you.
    C. She is as good as or even batter than you.
    D. She is as good as and better than you.
          

9. A. May I have some words with you ?
    B. May I have a few words with you ?
    C. Can I have words with you ?
    D. May I have a word with you ?
          

10. A. Tagore was greater than any poet.
      B. Tagore was great than any poet.
      C. Tagore was greater then any poet.
      D. Tagore was greater than any other poet.
             

11. A. Tell me how are you ?
      B. Say me how are you ?
      C. Tell to me how are you ?
      D. Tell me how you are ?
            

12. A. He denied that he was not a dacoit.
      B. He denied that he not was a dacoit.
      C. He denied he was not a dacoit.
      D. He denied that he was a dacoit.
          

 13. A. She insisted to go to Kuala Lumpur.
      B. She insisted for going to Kuala Lumpur.
      C. She insisted on going to Kuala Lumpur.
      D. She insisted at going to Kuala Lumpur.
            

14. A. She gave me a chair to sit.
      B. She gave me a chair for sitting.
      C. She gave me a chair to be seated.
      D. She gave me a chair to sit on.
            

15. A. She came to Delhi on last Sunday.
      B. She came to Delhi Sunday last.
      C. She came to Delhi last Sunday.
      D. She came to Delhi on the last Sunday.
          

Answers

1. D
2. A
3. D
4. C
5. D
6. C
7. D
8. B
9. D
10. D
11. D
12. D
13. C
14. D
15. C
 

Downloads

Download English Grammar PDF here

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com