GK Questions Asked in RRB CBT Exam (11.04.2016) - 2nd Shift

1) Who is the Prime Minister of Nepal?
Ans: Khadga Prasad Sharma Oli
2) Who gave Kaiser-e-hind to Mahatma Gandhi?
Ans: British Government

3) Vertebral Column has how many bones?
Ans: 33
4) State with Maximum boundaries with other states?
Ans: Uttar Pradesh
5) Where is Tidal Port Situated?
Ans: Kutch,Gujrat
6) Physical Research Laboratory was founded by?
Ans: Vikram Sarabhai
7) Kalindi is the other name of which river?
Ans: Yamuna
8) Humayun tomb situated at?
Ans: Delhi
9) Pashupatinath Temple Located at?
Ans: Kathmandu,Nepal
10) Mahabharata was fought for how many days? 
Ans: 18

11) What is the full form of CMOS?
Ans: Complementary metal-oxide semiconductor

12) Which one is smallest state of India?
Ans: Goa
13) First Female President of Nepal?
Ans: Bidhya Devi Bhandari
14) What is the weight of astronaut at space?
Ans: Weightless
15) Operation smile related to what?
Ans: Find Missing Children
16) What is the Rank of India in Corruption Index 2015?
Ans: 76
17) Uniform civil code article?
Ans: Article 44
18) Winner of FIFA ballon d’or award 2015?
Ans: Lionel Messi
19) Ghoomar dance is the traditional dance of which state?
Ans: Rajasthan
20) What is the need of Western blot test?
Ans: Antibody Checking


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com