GK Questions Asked in RRB CBT Exam (11.04.2016) - 3rd Shift

1) Election commission is not responsible for whose election?
Ans: president and vice president
2) Latest engine in india for emis
sion ?
Ans: Bharat 4

3) AAU is for ?
Ans: credit for emission of greenhouse gas. 

4) Who is founder of World Wide Web?
Ans: Tim Berners Lee 

5) Who is father of Indian surgery?
Ans: Sushruta
6) Name of International Airport in India which runs by Solar power ?
Ans: Cochin International Airport 

7) Name the first indian to be selected as mayor in UK?
Ans: Harbhajan Kaur 

8) Ryder cup is related to ?
Ans: Golf 

9) Which airport is working completely based on solar energy?
Ans: Kochi airport 

10) Who is viceroy when India got Independence?
Ans: Lord Mountbatten 

11) In which year Sri Lanka got Independence?
Ans: 1948 

12) Jami Majid is located at?
Ans: Delhi 

13) Golkonda fort is located at?
Ans: Hyderabad 

14) Which became first district with NOFN high speed connectivity?
Ans: Idukki 

15) Which is largest tiger reserve in india?
Ans: Nagarjuna sreesilam 

16)When was PSLV Launched for the first time?

17) Virupaksha temple is located at?
Ans: Hampi 

18) What is amount given under Pradhan Manthri Suraksha Bima Yojana?
Ans: Rs.2 lakhs 

19) Who is the last viceroy before constitution came into effect?
Ans: Raja Gopalachary 


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com