GK Questions Asked in RRB CBT Exam (16.04.2016) - 3rd Shift

1) Founder of Twitter?
Ans: Jack Dorsey 

2) Largest moon in solar system?
Ans: Ganymede

3) Madurai is situated beside which river?
Ans: Vaigai river 

4) Who invented the Radioactivity?
Ans: Henri Becquerel 

5) Other name of BRICS Bank?
Ans: New Development Bank 

6) Who is the founder of ABO Blood Group?
Ans: Karl Landsteiner 

7) Who is Badminton winner of 1980?
Ans: Prakash Padukone 

8) State of India has the largest area of forest land?
Ans: Madhya Pradesh 

9) Best place in the World to live?
Ans: Vienna 

10) Percentage of salt is present in human blood?
Ans: 0.4 % 

11) Temple is fully constructed by granite?
Ans: Birakadeeshwarar Temple 

12) India's first super computer?
Ans: Param 

13) Which city AIIMS hospital come up in Maharashtra?
Ans: Nagpur 

14) When was the AAP established?
Ans: November 26, 2012 

15) Which is the largest moon of pluto?
Ans: Charon 

16) Old name of Singapore?
Ans: Temasek 

17) Find out the odd one. (Rupaya, Ruble, Dinar, Coin)
Ans: Coin 

18) Full form of TCP?
Ans: Transfer Control Protocol 

19) Name of Parliament of Japan?
Ans: Diet 

20) What the money called after paying cash?
Ans: Debited 

21) Who was famous king in Chola Dynasty?
Ans: Karikal Chola 

22) State of India has the largest area of mangrove forest?
Ans: West Bengal 

23) Who is the Indian Prime Minister who got Bharat Ratna?
Ans: Atal Bihari Vajpayee and Madan Mohan Malaviya 

Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com