GK Questions Asked in RRB CBT Exam (18.04.2016) - 1st Shift


1) Who presented the first Railway Budget in free India?
Ans: John Mathai
2) Cricket bat is made up of which wood?
Ans:. willow wood

3) Who is the father of Video Game?
Ans: Ralph Baer
4) In which year Facebook was started?
Ans: 2004
5) Which is the queen of the Arabian Sea?
Ans: Kochi
6) Recently which indian got Padma Bhushan in Badminton?
Ans: Saina Nehwal
7) What is the India’s first defence satellite?
Ans: GSAT -7
8) Who is the Man Booker Prize Winner in 2015?
Ans: Marlon James
9) Who is the inventor of Stainless Steel?
Ans: Harry Brearley
10) Nobel Prize museum is located at?
Ans: Sweden
11) Full form of ATM?
Ans: Automated Teller Machine
12) What is the next movie name in Harry potter cinema series?
Ans: Fantastic Beasts and Where to Find Them
13) Capital city of Sri Lanka?
Ans: Colombo
14) Bhoja Raju belongs to which dynasty?
Ans: Paramara dynasty
15) What is the ozone formula?
Ans: O3
16) Evaporation of water from plant leaves is known as?
Ans: Transpiration
17) 3rd battle of Panipat took place on?
Ans: 14 January 1761
18) What is Chalk?
Ans: Calcium Carbonate
19) In 2020, Commonwealth games will held at?
Ans: Durban,South Africa
20) Author of “Brief History of Seven Killing”?
Ans: Marlon James
21) Among the following which is not a greenhouse gas?
Ans: Oxygen
22) who gave the name gurudev to Rabindranath Tagore?
Ans: Mahatma Gandhi
23) Tsangpo River also called as ?
Ans: Brahmaputra
24) Date of division of India and Pakistan?
Ans: 15th August 1947

Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com