GK Questions Asked in RRB CBT Exam (19.04.2016) - 1st Shift

GK Questions Asked in RRB
1) Pluto discovered in which year?
Ans: February 18th, 1930 

2) Who won the man of the series in Asia Cup T20?
Ans: Sabbir Rahman

3) Jahangir is the which number of Mughal ruler?
Ans: 4th
 
4) What is theme of the Wetland Day?
Ans: Wetlands for our Future: Sustainable Livelihoods 

5) What is the freezing point of water?
Ans: 0 °C 

6) Who is the head of State bank of India ( SBI)?
Ans: Arundhati Bhattacharya 

7) What is the next occurring Halley comet?
Ans: July 28, 2061 

8) Which Party has won second large MP seats in Lok Sabha?
Ans: Indian National Congress 

9) What is the state with maximum boundaries?
Ans: Uttar Pradesh

10) Make in India week launched in the year?
Ans: 2016 

11) Methane gas is a?
Ans: colorless, odorless gas 

12) Among the following which is not used as fruit? (Tomato, Strawberry, Pear, Grapes)
Ans: 

13) What is the population of Tigers in 2014?
Ans: 2,226 

14) Who is the Central Defence minister?
Ans: Manohar Parrikar 

15) What is the old name of State Bank of India?
Ans: Imperial Bank of India 

17) Which gas is found in refrigerators?
Ans: Ammonia 

16) What is the status of Dominion?
Ans: 

17) Goodwill ambassador of UNDP? 
Ans: Michelle Yeoh

18) City where Kakori Train robbery happened? 
 Ans: Lucknow
 
Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com