GK Questions Asked in RRB CBT Exam (26.04.2016) - 2nd Shift


1) What is stomach acid?
Ans : Gastric acid 

2) Where is the Pashupatinath temple?
Ans: Nepal

3) Who is at 2nd level in food chain?
Ans: grasshopper 

4) Which process repairs injury of body?
Ans: Mitosis 

5) Part plan for the relief of victims of 2015 Tamil Nadu flood?
Ans: Sanitation drive & Rehabilitation for victims 

6) Who is appointed as the brand ambassador of ‘Atulya Bharat’?
Ans: Amitabh Bachchan 

7) Computer can’t work without which of the following?
Ans: CPU 

8) Which one is not a storage device?
Ans: Modem 

9) Tom hanks related to what?
Ans: Films 

10) Forbidden city of china situated at?
Ans: Beijing 

11) Which device is used to measure current?
Ans: Galvanometer 

12) Which one of following is not a satellite launching vehicle?
Ans: GSAT8 

13) Who was the member of Apollo XI- Neil Armstrong?
Ans: Michael Collins 

14) Bouncing back of rubber ball from a wall is related to
Ans: Newton’s 3rd law. 

15) White flag is symbol of what?
Ans: surrender 

16) Capital city of Syria?
Ans: Damascus. 

17) Among the following who was not hanged? (Rajguru, Chandrashekhar, Bhagat Singh, Sukhdev)
Ans:

18) Santosh trophy is related to?
Ans: Foot ball 

19) Smallest planet is?
Ans: Mercury 

20) Southern rivers?
Ans: Godawari and Kaveri

21) Computer can’t work without which of the following? 
Ans: CPU 

22) Mughal Period Sequence?
Ans: Akbar - Jahangir - Shahjahan - Aurangzeb - Bahadur Shah 

23) Which of the following is not a greenhouse gas?
Ans: Oxygen 

24) Which of the following awards is not received by Sachin tendulkar?
Ans: Dhyan Chand Award. 

25) FDI limit in defence?
Ans: 49% 


Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com