GK Questions Asked in RRB CBT Exam (02.04.2016) - 3rd Shift


1) Where the Indian flag hosted by Defence Minister of India in 2016?
Ans: Pahari Mandir (Ranchi)
2) Colour of solid Iodine?
Ans: Purple

3) World Economic Forum Summit 2016 held on?
Ans: Davos (Switzerland)
4) 1st Nobel Prize in Literature winner?
Ans: Sully Prudhomme (French)
5) Last Mauryan Dynasty?
Ans: Brihadratha
6) Jayakwadi Dam situated on which river?
Ans: Godavari
7) Ph value below 7 is marked as?
Ans: Acidic
8) Golden Temple is situated on which river?
Ans: Ravi River
9) Who was the first ODI Caption of Indian Cricket Team?
Ans: Ajit Wadekar
10) Administrator of Union Territory?
Ans: Lt Governor & Administrator
11) What is the invention of Shiva Ayyadurai?
Ans: E-mail

Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com