GK Questions Asked in RRB CBT Exam (03.04.2016) - 1st Shift

1) Who was the first woman to climb Mount Everest
Ans: Junko Tabei
2) Capital of Sri Lanka?
Ans: Colombo

3)Which is not an Operating system (options :OS x,win 98,C++,Windows 7)?
Ans: C++
4) Which Vitamin responsible for Blood Clotting?
Ans: Vitamin K
5) Longest river in India which do not fall in sea?
Ans: Yamuna
6) Longest railway destination of India?
Ans: Dibrugarh to Kanyakumari)
7) Chipko movement started from where in India?
Ans: Rajasthan
8) Male is the capital of which country?
Ans: Republic of Maldives
9) What is Siberian ibex?
Ans: It is a species of ibex that lives in central Asia
10) What is the capital of Uganda?
Ans: Kampala
11) Most Peaceful country according to 2015 peace index?
Ans: Iceland
12) Mica is abundant in which state of India?
Ans: Jharkhand
13) Where is Orang Park situated ?
Ans: Assam
14) Cleanest city of India?
Ans: Mysuru
15) New Member of World Trade Organisation?
Ans: Afghanistan
16) H2O is water then what is KOH?
Ans: Potassium Hydroxide
17)1998 pokaran test operation name?
Ans: Operation Shakti
18) Madhubani Paintings Indicates?
Ans: Forest of Honey
19) What is MakarSakranti?
Ans: Festival
20) Which crop is produced at highest quantity in India?
Ans: Rice
21) Archipelagos means?
Ans: A group of small Icelands
22) What is Planet X?
Ans: Nibiru cataclysm
23) Which is the cleanest city of India?
Ans: Mysore 


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com