GK Questions Asked in RRB CBT Exam (04.04.2016) - 2nd Shift


1) Indian Institute of Vegetable Research is located at?
Ans: Varanasi 

2) What is the full form of IPTL?
Ans: International Premier Tennis League 


3) Where is Valley national Park?
Ans: Ohio, United States 

4) What is true about Zika Virus?
Ans: It’s transmitted by aedes mosquitoes 

5) Servant of India Society was founded by?
Ans: Gopal Krishna Gokhale 

6) Why does Government of India act 1935 was important?
Ans: It is the main source of Indian Constitution 

7) In the rebellion of 1857, maximumnumber of soldiers were in?
Ans: Awadh 

8) Yellow color in Papaya is because of?
Ans: Carotene 

9) Richest Source of Vitamin A is?
Ans: Carrots 

10) What is the full form of UPS?
Ans: Uninterruptible Power Supply 

11) Einstein got the Nobel Prize for his theory of?
Ans: Law of Photoelectric effect 


More questions will be uploaded soon.
Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com