GK Questions Asked in RRB CBT Exam (05.04.2016) - 2nd Shift


1) City on the bank of Nile?
Ans: Khartoum
2) Which element is air polluted?
Ans: Sulphur Dioxide

3) What is the function of Hydrometer?
Ans: measures the specific gravity
4) What is the Capital of Dadra & Nagar Haveli?
Ans: Silvassa
5) National Sports Day?
Ans: 29th August
6) Bio Diversity means?
Ans: the variety of life on Earth.
7) Hindi is National article by which article?
Ans: Article 343
8) 1024Gb means?
Ans:1 terabyte
9) Where is Tippu Sultan Masjid situated?
Ans: Kolkata
10) Ultrasonic Frequency Range?
Ans: 18–22 kHz.
11) Who is the writer of the song amor bangla ?
Ans: Rabindranath Tagore
12) Language of Mughal Density?
Ans: Persian Language
13) Largest Coal Deposits in India are available in?
Ans: Damodar Valley
14) First smart city approved UT ?
Ans: New Delhi
15) The Biography of Indira Gandhi written by?
Ans: Pupul Jayakar
16) Hoolock gibbon found in which state?
Ans: North East States
17) City without planetarium?
Ans: Ahmedabad
18) Epidemiology is study of ?
Ans: the distribution and determinants of disease frequency in man
19) What is India’s literacy rate as per census 2011?
Ans: 74.04%
20) Who was the man of the series in 2011 cricket world cup?
Ans: Yuvraj Singh
21) Pitchblende is related to?
Ans: Uranium
22) Full Form of Pdf?
Ans: Portable Document Format
23) Which Device is used to connect computer to wireless?
Ans: Router
24) Bones around Chest are?
Ans: Rib Cage
25) Flag Code of India?
Ans: 2002 

Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com