GK Questions Asked in RRB CBT Exam (05.04.2016) - 3rd Shift


1) Tashkent agreement signed after which indo pak war?
Ans: 1965
2) India came under direct control of British in which year?

Ans: 1858 

3) Bangladesh shares boundaries with which of the following countries? 
Ans: Tripura 
 4) Which among these is not of alkaline nature?
Ans: 
5) Infrared waves are what type of wave? 
Ans: electromagnetic radiation 
6) While moving up an elevator what happens to out body weight? 
Ans: Increased 
7) Gas released during respiration by us? 
Ans: Carbon Dioxide 
 8) Which country got maximum no of Medals in 2012 Olympics?
Ans: USA
9) Which Team won Under 19 Cricket World Cup?
Ans: West Indies
10) In which state Khajuraho temples can be found?
Ans: Madhya Pradesh
11) Who founded Swaraj party?
Ans: Chitranjan Das
12) Where is the statue of liberty?
Ans: New York
13) India occupies how much percentage of world s geographical area?
Ans: 2.4
14) Which among them is not a good conductor of electricity?
Ans: Copper
15) Euro is the currency of?
Ans: European Union
16) Which cricketer hit consecutive three centuries in world cup cricket?
Ans: Kumar Sangakkara
17) What is the length of digestive system?
Ans: 30 feet 


Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com