GK Questions Asked in RRB CBT Exam (06.04.2016) - 3rd Shift

1) Who is the 8th UN secretary general?
Ans: Ban-ki-Moon
2) Whant is the name of Ganga in Bangladesh?
Ans: Padma
3) What is the name of Prince of UAE?
Ans: Mohammed Bin Zayed al Nahyan
4) How medicine reacts in our body?
Ans: Drug Reaction
5) Who won the hero hockey world league?
Ans: Australia
6) Who walked in space for the first time?
Ans: Yuri Gagarin
7) What is escape velocity of earth in km/hr?
Ans: 40,270 km/hr
8) In which period we got independence?
Ans: Crown rule
9) Proteins are manufactured in which part of cell?
Ans: Ribosomes
10) Wellington trophy is related to _____.
Ans: Rowing
11) What are court dimensions in tennis doubles?
Ans: 36 feet ( 10.97 metres)
12) Somnath temple establishment year?
Ans: 1025 AD
13) In which year does second Panipat war took place
Ans: 1556
14) Which country celebrate Independence on 19th August?
Ans: Afghanistan
15) Measurement of volley ground?
Ans: 60 ft x 30 t
16) Ashoka Pillar is taken from which dynasty?
Ans: Mauryan
17) The project ‘LIGO’ is related to?
Ans: Rivers
18) On how many pollutants National Air Quality Index is based?
Ans: 8
19) In which year Anglo Sikh War was fought?
Ans: 1845


Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com