GK Questions Asked in RRB CBT Exam (07.04.2016) - 1st Shift

1) Which unit is used for measuring ozone layer thickness?
Ans: Dobson Unit (DU)
2) Effect of pressure on sound?
Ans: Speed of sound is better

3) Who is known as “Father of White Revolution” in India?
Ans: Verghese Kurien
4) ‘Land of the Morning Calm’ refers to?
Ans: South Korea
5) Who is the author of the Novel “A Brief History of Seven Killings”?
Ans: Marlon James
6) Zn is present in?
Ans: Wheat Germ
7) Which one is fastest memory?
Ans: Cache
8) Yogeshwar Dutt is from which field?
Ans: Wrestler
9) Natya Shastra written by?
Ans: Bharata Muni
10) Full form of GSLV?
Ans: Geosynchronous Satellite Launch Vehicle
11) SAADMEx 2015 held at?
Ans: Delhi
12) To the Brink and Back book written by?
Ans: Jairam Ramesh
13) Fruit bats are host of which virus?
Ans: Ebola
14) Who is the writer of Sustainable Development?
15) In UNESCO world heritage which is not included Mountain railways of India?
Ans: Kashmir Railway
16) East India Company is also known as?
Ans: British
17) NASA was established in which year?
Ans: 1958
18) SMAP is satellite launched by?
Ans: NASA 


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com