GK Questions Asked in RRB CBT Exam (09.04.2016) - 3rd Shift

1) What is the capital city of AP?
Ans: Amaravati
2) Who won the us open women’s doubles ?
Ans: Sania Mirza-Martina Hingis

3) Dada Saheb Phalke Award belongs to which field?
Ans: Cinema
4) Rajaram R Laxman belongs to which game?
Ans: Chess
5) Current captain of women’s hockey team?
Ans: Ritu Rani
6) 2015 Nobel Prize for literature winner?
Ans: Svetlana Alexievich
7) SONAR full form is?
Ans: SOund Navigation And Ranging
8) Which is first unmanned satellite launched by ISRO?
Ans: Chandrayaan-1
9) CERN related to?
Ans: Nuclear Research
10) Minimum age of to be a PM?
Ans: 25
11) Nitrogen %in atmosphere?
Ans: 78.08%
12) First Indian went into space?
Ans: Rakesh Sharma
13) Source of Narmada river?
Ans: Amarkantak hill
14) World AIDS day?
Ans: 1st December
15) Summer Olympic 2016 held in?
Ans: Rio de Janeiro
16) Which is not a fundamental right?
Ans: Right to Property
17) What is study of map is called?
Ans: Cartography
18) Where is Indira Gandhi Tulip garden located?
Ans: Srinagar, Jammu and Kashmir
19) What is unit of pressure?
Ans: SI system is the pascal (Pa)
20) Who was the considered as first programmer?
Ans: Ada Lovelace
21) Which is the state with lowest population density?
Ans: Arunachal Pradesh
22) Water is mixture of ?
Ans: Oxygen and hydrogen
23) What does NFC based on?
24) Ozone layer is found in which layer of earth?
Ans: Stratosphere
25) Who is the first dalit President of India?
Ans: Kocheril Raman Narayanan
26) What is study of earth called as?
Ans: Geology
27) Rupee sign was created by?
Ans: Udaya Kumar
28) How many players are there in volleyball?
Ans: 6
29) Hindi day celebrated on?
Ans. 14 September
30) Kanha national park situated at which location?
Ans: Madhya Pradesh 


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com