Time and Work : 15 Questions Repeated in the Exams

time and work

Ques 1.

A twice as good a workman as B and they together took 7 days to do a piece of work .B alone can dot it in
(a) 12 days
(b) 18 days
(c) 21 days
(d) None of these
Ans 1.  21 days
Time and Work

Ques 2.

A is thrice as good a workman as B. He is able to finish a piece of work in 60 days less than B. Find the time in which they can do it working together.
(a) 25 days
(b) 22 1/2 days
(c) 30 days
(d) 28 days
Ans 2.
Time and Work

Ques 3.

Twenty men can finish a piece of work in 30 days .after how many days should 5 men leave, so that the work may be finished in 35 days?
(a) 18 days
(b) 11 days
(c) 12 days
(d) 15 days
Ans 3.
Time and Work

Ques 4.

Two men and three women working 7 hours a day finish a piece of work in 5 days.Four men and four women working 3 hours a day complete the same work in 7 days . The number of days in which only 7 men working 4 hours a day will finish the work is
(a) 5 days
(b) 6 days
(c) 7 days
(d) 10 days
Ans 4.
Time and Work

Ques 5.

Father is two times faster than his son. If father and son can complete a job in 12 days how long will it take for the son alone to complete the same job ?
(a) 24 days
(b) 36 days
(c) 27 days
(d) 30 days
Ans 5.  36 days
Time and Work

Ques 6.

3 men can do a piece of work in 6 days. After 2 days 3 more men joined them. How many days will they take to complete the remaining work ?
(a) 5 days
(b) 4 days
(c) 3 days
(d) 2 days
Ans 6.  2 days

Ques 7.

How many days will 12 women take to do a piece of work which 10 men take 15 days to complete, if 3 women do as much work as 2 men?
(a) 18.33 days
(b) 18.55 days
(c) 18.75 days
(d) None of these
Ans 7. 18. 75 days
Time and Work

Ques 8.

If 12 men and 16 boys can do a piece of work in 5 days and 13 men and 24 boys can do it in 4 days, how long will 7 men and 10 boys take do it ?
(a) 10 days
(b) 12 days
(c) 8 1/3 days
(d) 11 1/4 days
Ans 8.  8 1/3 days'

Ques 9.

A and B can do a job in 15 days and 10 days respectively .They begin the work together but A leaves after some days and B finishes the remaining work in 5 days . After how many days does A leaves?
(a) 2 days
(b) 3 days
(c) 4 days
(d) 5 days
Ans 9.  3 days

Ques 10.

A can do a piece of work in 15 days .If he is joined by B who is 50% more efficient, in what time will A and B finish the work?
(a) 4 days
(b) 8 days
(c) 6 days
(d) 10 days
Ans 10.
Time and Work

Ques 11.

X does 1/4th of a job in 6 days. Y completes rest of the job in 12 days. In how many days could X and Y together have Complete the job ?
(a) 9 3/5 days
(b) 7 1/3 days
(c) 9 days
(d) 8 1/8 days
Ans 11. 9 3/5 days

Ques 12.

If 3 workers collect 48 kg of cotton in 4 days, How many kilograms of cotton will 9 workers collect in 2 days?
(a) 216
(b) 108
(c) 72
(d) 36
Ans 12.   72
Hint : Use the formula : M1D1W2 = W2D2W1

Ques 13.

A can copy 80 pages in 20 hours. A and B together can copy 135 pages in 27 hours .In What time can B copy 30 pages?
(a) 30 hours
(b) 22.5 hours
(c) 24 hours
(d) 18 hours
Ans 13.  30 hours

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com