GK Questions Asked in SBI Clerk Main 2016 Exam (1st Shift) - 25.06.2016

1) Who is new CM of Kerala?
Ans: Pinarayi Vijayan
2) Which is the largest Nuclear Plant in India?
Ans: Tarapur, Maharashtra

3) Gobi desert is located in which Country?
Ans: China
4) KSE is the index of which country stock exchange?
Ans: Karachi Stock Exchange Limited (KSE), Pakistan
5) Anant Geete is from which constituency of India?
Ans: Raigad, Maharashtra
6) Which is the new low cost train in Rail Budget 2016-17?
Ans: Tejas Express
7) HPCA is stadium located at?
Ans: Dharamsala
8) Which country returned artifacts to India?
Ans: United States
9) Wular lake located in which state of India?
Ans: Jammu & Kashmir
10) In RIDF, I stands for?
Ans: Infrastructure (RIDF - Rural Infrastructure Development Fund)
11) In MCLR, L stands for?
Ans: Lending (MCLR - Marginal Cost of Funds based Lending Rate)
12) Nairobi is the capital of which country?
Ans: Kenya
13) Headquarter of International Development Association (IDA) is located at?
Ans: Washington DC
14) What is the currency of Israel ?
Ans: Shekel
15) First defence park located in India?
Ans: Ottappalam, Kerala
16) Valmiki National Park located at?
Ans: Betiah, Bihar
17) Banknotes in India are currently being issued in the denomination of maximum?
Ans: 1000
18) Neeraj Chopra belongs to which sports?
Ans: Javelin Throw
19) Federal Reserve is the central bank of which country?
Ans: US
20) Where is the Gopinath Bardoli airport located?
Ans: Guwahati, Assam 
21) July 28 every year celebrated as?
Ans: World Hepatitis Day
22) Full form of PAHAL?
Ans: Pratyaksh Hanstantrit Labh (Direct Benefits Transfer for LPG(DBTL) Consumers Scheme)
23) In ECGC, 'G' stand for?
Ans: Guarantee (ECGC - Export Credit Guarantee Corporation of India Limited)
24) Credit Information Bureau (India) Limited or CIBIL is a?
Ans: Credit Information Company
25) Bank of India Headquarter?
Ans: Mumbai
26) Ahmedabad city situated on the river bank of?
Ans: Sabarmati River
27) NACH full form?
Ans: National Automated Clearing House
28) Current Reverse Repo Rate is?
Ans: 6.00%
29) Lokpriya Gopinath Borodoloi International Airport in which city?
Ans: Guwahati, Assam
30) Biggest mountain in India?
Ans: Kangchenjunga
31) Author of Wings of Fire Book?
Ans: APJ Abdul Kalam
32) Name of scheme launched recently for LPG distribution to BPL people?
Ans:  PMUY
33) Difference between SLR and CRR?
Ans: SLR in gold and bond form & CRR in cash form
34) MUDRA Bank scheme for Shishu?
Ans: Rs. 50,00035) 11 digit alpha numeric code on cheque is known as?
36) Six metro coaches exported to Australia from which Indian city?
Ans: Barodara
37) Fully air-conditioned third AC service?
Ans: Humsafar
38) Which state declared own mascot?
Ans: Assam
39) Headquarter of Indian Bank is?
Ans: Chennai
40) Surya Mitra Mobile App launched by which Ministry?
Ans: Ministry of New & Renewable Energy

More Questions will be uploaded shortly.
Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com