GK Questions Asked in SBI Clerk Main 2016 Exam (2nd Shift) - 26.06.2016

1. Which is the constituency of Harsimrat Kaur Badal?
Ans: Bhatinda
2. Changu Lake is located in?

Ans: Sikkim, Gangtok

3. Which is the Currency of Philippines?

Ans: Peso
4. N stands for in Niti Ayog?

Ans: National
5. National Housing Bank (NHB), a wholly owned subsidiary of
Ans: Reserve Bank of India (RBI)
6. What is the venue of 2016 Judo Olympics?
Ans: Carioca Arena 2
7. Which is the First AC double-decker train announced in Railway budget?

Ans: Uday express
8. 18th
July observed as?
Ans: Nelson Mandela International Day
9. Country’s first Railway University to be set up in?

Ans: Vadodara, Gujarat

10. Srikanth Kidambi is associated with which sports?
Ans: Badminton
11. Raja Bhoj Air Port is situated at?
Ans: Madhya Pradesh
12. Which is the Capital of Australia?
Ans: Canberra
13. What is the total capital of MUDRA Bank?
Ans: Rs. 20,000 crore
14. Paradip Port located in which state?
Ans: Odisha
15. Nasik City is located on the banks of which river?
Ans: Godavari
16. Qutar National Bank headquarter situated at?
Ans: Doha, Qatar
17. Where is Marble palace located at?
Ans: Kolkata
18. Justin Trudeau which country Prime Minister?
Ans: Canada
19. The Race of My Life: An Autobiography is the autobiography of Indian athlete?
Ans: Milkha Singh
20. Central Bank of India Head Quarter?
Ans: Mumbai
21. Vidhyanchal thermal power plant? 
Ans: Madhya Pradesh
22. Majority stake in ECGC?
Ans: Government of India
23. Bangladesh central bank name?
Ans: Central Bank of Bangladesh
24. World's most polluted city?
Ans: Zabol, Iran
25. Ocean’s day theme? 
Ans: Healthy oceans healthy planet
26. Garden Reach Ship Builders location? 
Ans: Kolkata
27. Least amt of deposit in KVP?
Ans: Rs. 1000.00
28. Thar desert is located in ?
Ans: Indian sub-continent
29. IMF recently added which currency?
Ans: Renminbi (Chinese Yuan)
30. Microsoft bought LinkedIn for how much ?
Ans: $26.2 billion
31. What is SMERA?
Ans: SME Rating Agency of India Ltd. (SMERA)
32. Minimum age for savings account?
Ans: 10 Years
33.  Which is the multi-purpose stadium in Kozhikode, India?
Ans: EMS Corporation Stadium
34. International Court of Justice head quarters?
Ans: The Hague, Netherlands
35. Largest share in oriental insurance?
Ans: Union Government
36. Axis Bank tied with which stock exchange?
Ans:  London Stock Exchange
37. SEBI released a report SCORES is about?
Ans: Complaints Redress System
38. Pahal is for which scheme?
Ans: The Direct Benefit transfer of LPG (DBTL)
39. National Financial Switch (NFS) is a?
Ans: the largest network of shared automated teller machines (ATMs) in India
40. Paytm is which platform?
Ans: Mobile commerce platform

More Questions will be Uploaded Soon.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com