## Ques 1.

A man bought 300 guavas at 10 a rupee and 300 more at 15 a rupee and sold them at 25 for 2 rupees. How much did he lose ?

(a) Rs 2

(b) Rs 3.

(c) Insufficient data

(d) None of these

**Ans 1.**

## Ques 2.

A can make a table in 6 days and B two tables in 16 days. Hoe long will they take to make sixty three tables working together ?

(a) 216 days

(b) 196 days

(c) 189 days

(d) 252 days

**Ans 2.**

## Ques 3.

A certain number of boys spent thrice as many ten paise coins, as the cube of the number of 58.80. How many boys were there?

(a) 14

(b) 7

(c) 28

(d) None of these

**Ans 3.**Let the number of boys be x.

## Ques 4.

An amount doubles itself in 8 years at simple interest. At the same rate it will become 3 times in

(a) 12 years

(b) 16 years

(c) 18 years

(d) 24 years

**Ans 4.**

## Ques 5.

When the sale price of an item was increased by 50%, there was a shortall of 20% in his sales. What is the percentage effect on the revenue from sales ?

(a) 15 % rise

(b) 15% fall

(c) 20% rise

(d) 20 Fall

**Ans 5.**Let the number of goods sold previously be x and the sale price per piece be y.

## Ques 6.

A watch gains 4 seconds per hour.What time will it show at 8 a.m. on 22nd of a month if it is set right at 1 p.m. on 20th of the same month ?

(a) 8 hr. 2 min. 40 sec.

(b) 8 hr. 3 min. 20 sec.

(c) 8 hr. 2 min. 52 sec.

(d) 8 hr. 2 min. 45 sec.

**Ans 6.**Time interval = ( 19 + 24) hours = 43 hours

= 43 x 4 seconds = 172 s

= 2 minutes 52 seconds

Hence, the clock would show 8 hr. 2 min. 52 sec.

## Ques 7.

To fill a cistern, pipes A, B and C take 20 minutes, 15 minutes and 12 minutes respectively . The time that the three pipes together will take to fill the cistern is

(a) 5 min.

(b) 7 min.

(c) 10 min.

(d) 12 min.

**Ans 7.**

## Ques 8.

The average weight of A, B , C and D is 67 kg.When a fifth man E joins then the average weight is reduced by 2 kg. A is replaced by F whose weight i more than E's by 4 kg. This brought down the average weight to 64 kg. The weight of A is

(a) 68 kg

(b) 73 kg

(c) 72 Kg

(d) 55 kg

**Ans 8.**weight of A + B + C + D = ( 4 x 67) kg

=268 kg

Weight of A + B + C + D + E = ( 5 x 65 ) kg

= 325 kg

Weight of E = 325- 268 = 57 kg

Weight of F = 57 + 4 = 61 kg

Weight of B + C + D + F = ( 4 x 64)

= 256kg

or Weight of B + C + D = 256-61

= 195 kg

. . Weight of A = 268- 195 = 73 kg

## Ques 9.

The circumferences of two concentric cricles are 352 ,m and 264 m respectively . The difference between the radii of the circles is

(a) 7 m

(b) 10 m

(c) 14 m

(d) 15 m

**Ans 9.**

*Download Quantitative Aptitude Made Easy*

*RBI Grade B Online Classes by Ramandeep Singh - Join here*### Oliveboard Test Series(Recommended)

####
*Bank Exams Today Notes*

*Bank Exams Today Notes*

## 0 comments:

## Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com