GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 27.08.2016 (2nd Shift)

1. Head of PAC appointed by whom?
Ans: Speaker of Lok Sabha 

2. Smallest Island nation in Indian ocean?
Ans: Maldives

3. Who was the Founder of Theosophical Society?
Ans: Helena Blavatsky 

4. On a clean glass plate, a drop of water spreads to form a thin layer whereas a drop of mercury remains almost spherical because:
Ans: cohesion of mercury is greater than its adhesion with glass

5. What is the main purpose of Monetary Policy?
Ans: controls the supply of money

6. Which tax is collected by States?
Ans: Service tax

7. Only Viceroy assassinated in India?
Ans: Lord Mayo 

8. Which of the following is not the main objective of Fiscal Policy?
Ans: generating employment

9. Who got first Medal for India in Rio Olympics 2016?
Ans: Sakshi Malik 

10. Indian signed order line agreement with which country?
Ans: Tanzania

11. On July 27th, Ramon Magsaysay award given to?
Ans: TM Krishna 

12. First Filed Marshal of India?
Ans: Sam Manekshaw

13. “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”  who said?
Ans: Mahatma Gandhi

14. How many times was the term of the lok sabha extended upto 6 years?

Ans: Once

15. The declaration of constitutional emergency in an Indian state has to be approved by the parliament within ______ months?

Ans: 2

16. How long can a Presidential ordinance remain in force?

Ans: 6 Months


More Questions Will Be Updated Soon ..
 
Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com