GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 28.08.2016 (1st Shift)

1. MK Gandhi returned which medal given to him?
Ans:  Kaisar-i-Hind Medal

2. What is the main cause of the revolt of 1857 in India?
Ans: first rebellion against the East India Company

3. Who named Mahatma Gandhi as Father of Nation for the 1st time?
Ans: Subhas Chandra Bose

4. Which region is suitable for cotton?
Ans: black cotton soil

5. Public litigation filed for ____________?
Ans: litigation for the protection of the public interest

6. Which of the following rivers originates from Tibet?
Ans: Brahmaputra

7. Which part of brain is called as little brain?
Ans: Cerebellum

8. HRIDAY Yojana related to?
Ans: Urban Infrastructure

9. Who plays most important part in Indian Economy?
Ans: Agriculture

10. Exicse duty is applied on ________ ?
Ans: Manufacturing product (Industries/ Factories)

11. Charles Correa is related to?
Ans: architecture

12. Name of US parliament ?
Ans: Congress

13. Why ocean appear blue?
Ans: Scattering of light

14. What is net neutrality?
Ans:  Net neutrality is a principle that says Internet service providers should treat all traffic on their networks equally.

15. Golden revolution is related to ?
Ans: Horticulture development

16. Who was introduced Doctrine of Lapse?
Ans: Lord Dalhousie

17. Place where soldiers live called?
Ans: Battalion/ Fort

18. Ellora caves is near to which city?
Ans: Aurangabad

19. Study of human mind is called _______?
Ans: Neuroscience

20. What is the cause of sepoy mutiny?
Ans: Hurting religious feelings of the sepoys

21. Swarn Kranti related to?

More Questions Will Be Updated Soon ..


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com