## Ques 1.

0.875 2.75 7.5 18 40 85 176 ?

176*2+7 = 359

## Ques 2.

5 men or 10 women can do a piece of work in 25 days.How long will 10 men and 30 women take to finish the work?

**Solution :**

Time take to finish work = 25(10/5 + 30/10) = 5 days

## Ques 3.

I. 72×^2 + x – 1 = 0II. 63y^2 – 25y + 2 = 0

**Solution :**

==> 72x^2+9x-8x-1=0

==> 9x(8x+1)-1(8x+1)=0

==>(9x-1)(8x+1) = 0

==> X = 1/9 and -1/8

==>63y^2-14y-9y+2=0

==>7y(9y-2)-1(9y-2)=0

==> (7y-1)(9y-2)=0

==> Y = 1/7 and 2/9

**x ≤ y**

## Ques 4.

(4/7)×2126÷11.4+26% of 520

**Solution :**

==> 0.57×186.5+135.2

==>106.3+135.2 = 241.5## Ques 5.

At what interest per annum will a sum of money double in 14 yrs ?

**Solution :**

**SI = P and T = 14**

SI = P*R*T/100

==>R = (100*P)/(P*14) = 100/14 = 7.14%

==>R = (100*P)/(P*14) = 100/14 = 7.14%

## Ques 6.

The age of A is 54yrs, If B’s age is 36% more than that of A, What % is A’s age less than B?

**Solution :**

**B age = 136*54/100 = 73**

**A's age less than B =**73-54/73 *100= 26%

## Ques 7.

The average age of 40 students in a class is 20 years.The average age of 30 students is 17.What is the average age of remaining students ?

**Solution :**

Total ages of 40 students = 40*20 =800

Total ages of 30 students = 30*17 = 510

Average of remaining = (800-510)/10 = 29years

## Ques 8.

The area of a square field is 4050 m2 the length of its diagonal is

**Solution :**

**1/2 d2 = 4050**

==>d2 = 8100

==. d = 90 m

==>d2 = 8100

==. d = 90 m

## Ques 9.

The milk and water in two vessels P and Q are in the ratio 4:3 and 2:3 respectively. In what ratio the liquids in both the vessels be mixed to obtain a new mixture in vessel R consisting half milk and half water?

**Solution :**

4/7 2/5

1/2

1/10 1/14

In R milk and water ratio = 1/10 : 1/14 = 7:5

## Ques 10.

A bag contains 4 White shirts , 3 Red shirts and 5 Green shirts, if 2 shirts are drawn randomly, What is the probability both of them are White ?

**Solution:**

**2 shirts drawn from 12 shirts 12C2 = 12*11/2 = 66**

2 shirts drawn from 4 White shirts = 4C2 = 4*3/2 = 12/2 = 6

Probability of 2 shirts are white from 12 shirts = 6/66 = 1/11

2 shirts drawn from 4 White shirts = 4C2 = 4*3/2 = 12/2 = 6

Probability of 2 shirts are white from 12 shirts = 6/66 = 1/11

*Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here*### Oliveboard Test Series(Recommended)

####
*Bank Exams Today Notes*

*Bank Exams Today Notes*

## 0 comments:

## Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com