GK Questions Asked in Bank of Baroda BMSB PO 2016-17 - 25.09.2016 (2nd Shift)

1. Who is the present Chairman of Synoptic?
Ans: Mohammed AlMandil

2. Wha is the full form of S4A?
Ans: Scheme for Sustainable Structuring of Stressed Assets

3. Committee for E-Commerce?
Ans: Amitabh Kant Committee

4. Current Repo Rate?
Ans: 6.50%

5. Rio Olympics Indian contingent sponsored by?
Ans: Amul

6. Vyaas Samman 2015?
Ans: Sunita Jain

7. FICCI Head Quarter?
Ans: New Delhi

8. UEFA 2016 Winner?
Ans: Real Madrid

9. Small Bank maximum loan amount?
Ans: Rs 25 lakhs

10. RBI Executive Governor?
Ans: Shri N. S. Vishwanathan

11. Which Indian got silver in Rio Olympics badminton? 
Ans: P. V. Sindhu

12. Reliance tie up with which bank?
Ans: Federal Bank

13. Highest medals in Rio Olympics?
Ans: United States

14. Which of the following is the SBI social networking app?
Ans: SBI Mingle

15. UP Govt announces Rani lakshmi Bai Award for which Rio Olympics Winner?
Ans: Sakshi Malik

16. Who is the Present RBI Governer?
Ans: Urjit Patel

17. What is the full form of BSBDA?
Ans: Basic Savings Bank Deposit Account

18. Renewable Bond also known as?
Ans: Clean Renewable Energy Bonds

19. Head Quarter of New Development Bank located at?
Ans: Shanghai

20. Kanchenchunga National Park located at?
Ans: Sikkim, India

21. Which team won the Durand Cup 2016?
Ans: India blue

22. UPI app Empower launched by which bank?
Ans: Canara Bank

23. RBI Sachet used for which purpose?
Ans: To check illegal money collection

24. Who got the title UEFA footballer of the year?
Ans: Cristiano Ronaldo

25. Hanif Mohammad, who died recently had played for which country?
Ans: Pakistan

26. 2016 Wimbledon winners in women singles?
Ans: Serena Williams

27. Tarun Ramadorai from which University?
Ans: University of Cambridge

28. First roof top solar plant in which state?
Ans: Kerala

29. Isalimic bank headquarters located at?
Ans: Jeddah, Saudi Arabia

30. SmartUp app launched by which bank?
Ans: HDFC Bank

Bank of Baroda BMSB PO 2016-17 Written Exam Analysis - 25th September 2016 (1st Shift)


GK Questions Asked in Bank of Baroda BMSB PO 2016-17 - 25.09.2016 (1st Shift)

Click Here To Check the GK Questions Asked

Bank of Baroda BMSB PO 2016-17 Written Exam Analysis - 25th September 2016 (2nd Shift)



Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com