GK Questions Asked in BOM Manipal Clerk 2016 Exam - 26.10.2016 (2nd Shift)


Ques 1. Who authored Anything But Khamosh Biography of Shatrughan Sinha?
Ans. Bharathi S. Pradhan

Ques 2. Which is the first Indian state to implement Water and Sewage policy?
Ans. Rajsthan


Ques 3. To which country has India donated $318 million for railway lines?
Ans. Sri Lanka

Ques 4. In which city of Mynmar has SBI opened first domestic branch?
Ans. Yangon

Ques 5. Who has been appointed as the chairman of Bankrupy and Insolvency Board?
Ans. M. S. Sahoo

Ques 6. Where is the headquarter of Syndicate Bank located?
Ans. Manipal

Ques 7. Where is the headquarter of Indian overseas Bank located?
Ans. Chennai

Ques 8. Which Qatar based bank has used Centrum expertise to scale up in India & GCC countries?
Ans. Doha Bank

Ques 9. In which financing company has RBL Bank acquired 10% shares?
Ans. Utkarsh Finance Services

Ques 10. What is the current Repo Rate in India?
Ans. 6.25%

Ques 11. What is the current Bank Rate in India?
Ans. 6.75

Ques 12. Who won Nobel Peace prize 2016?
Ans. Juan Manuel Santos

Ques 13. For which athletic event did Deepa Malik won silver medal in Rio Olympic 2016?
Ans. Shot put

Ques 14. What is the new Goods and Service Tax deadline announced by central government?
Ans. April 1, 2017

Ques 15. Which country won the highest number of medals in Rio Olympic, 2016?
Ans. USA

Ques 16. Which bank won the prestigious “Best Bank Award” for Cyber Defence among Mid-Sized Banks at the IDRBT Banking Technology Excellence Awards 2016?
Ans. Yes bank

Ques 17. According to United Nations, what will be world's population in 2030?
Ans. 8.5 billion

Ques 18. With which bank has IRCTC tied up to promote rail ticeketing services?
Ans. State Bank Of India

Ques 19. What is the minimum paid up capital for small finance and payment banks?
Ans. Rs. 100 Crore

Ques 20. Who had been appointed as the chairman of TATA SIA Airlines in January 2016?
Ans. Bhaskar Bhat

Ques 21. Which bank launched portal for Intra branch trasfers for its employees?
Ans. SBI

Ques 22. What is the current reverse repo rate in India?
Ans. 5.75%

Ques 23. With which bank has Reliance Jio Money tied up?
Ans. Federal Bank

Ques 24. With which bank is Buddy App associated?
Ans. SBI

Ques 25. Which Indian woman athlete won Rio Olympic Bronze Medal in wrestling?
Ans. Sakshi Malik

Ques 26. Who is the first Indian Paralympian to win two gold medals?
Ans. Devendra Jhajharia

Ques 27. What is the maximum credit limit for kishore under Mudra Yojna?
Ans. Rs. 50,000

Ques 28. What is the maximum credit limit for Tarun under Mudra Yojna?
Ans. 10 lakhs

Ques 29. What is the full form of BCSBI?
Ans. Banking Codes and Standards Board of India

Ques 30. Which country has the longest rail network in the world?
Ans. U.S.

Ques 31. When is Hindi Divas celebrated?
Ans. 14th September

Ques 32. Who is the governor of Arunachal Pradesh?
Ans. V. Shanmuganathan

Ques 33. Where is the headquater of Bandhan Bank situated?
Ans. West bengal

Ques 34. What does R stands for in RTGS ?
Ans. Real (Real Time Gross Settlement)

Ques 35. What is the full form of NPCI?
Ans. National Payments Corporation of India

Ques 36. Which organisation is the regulator of MSME?
Ans. SIDBI

Ques 37. Who is the current chief justic of Bombay high court?
Ans. Manjula Chellur

Ques 38. Which portal is launched by RBI to curb illegal collection of money by companies?
Ans. Sachet

Ques 39. Who is the governor of RBI?
Ans. Urjit Patel

Ques 40. How many digit are there in IFSC code?
Ans. 11 digits

Ques 41. Which country has the longest bullet train in the world?
Ans. China

Ques 42. Which department launched 'Nivaran' portal, an online system for redressal of service-related grievances of serving and former employees?
Ans. Railway

Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com