Come To The Point (Part-7)

1. Which is the narrowest strait of the World
Ans: Strait of Tartar

2. Public Distribution System (PDS) is operated under the responsibility of the______ & _______
Ans: Central Government, State Government 

3. Who among the following is the head of the committee of “Universal Banking” was implemented in India
Ans: R H Khan

4. The famous ‘Angkor Vat’ temple is situated in which South-East Asian country
Ans: Cambodia 

5. An air bubble in water will act like which lens
Ans: Concave Lens 

6. The words 'Satyameva Jayate' inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from
Ans: Mundak Upanishad 

7. The Headquarters of “International Civil Aviation Organization” is located in
Ans: Montreal 

8. First ‘National Family Health Survey’ was conducted in India in which year
Ans: 1992-1993 

9. Which day is observed as “International Day of Sports for Development and Peace”
Ans: 6th April 

10. Where in human body is Immunoglobulin found most abundantly
Ans: IgG 

11. In which year the Harappan Civilization was discovered
Ans: 1921 

12. Who was the first woman to become the Prime Minister of a Country
Ans: Sirimavo Bhandharnaike 

13. "Penicillin" which is used as an antibiotic is obtained from ________.
Ans: Fungi

14. What is the sex ratio in India of females per thousand males as per Census 2011
Ans: 943 

15. Where is the headquarter of Bhartiya Mahila Bank located
Ans: New Delhi 

16. The Sangai Festival is organized in ______.
Ans: Manipur 

17. The number indicating the intensity of an earthquake on a Richter Scale range between _____ & _____.
Ans: 1, 9 

18. With which sports is the Ryder Cup associated
Ans: Golf 

19. India’s first Economic Survey was released in which year
Ans: 1957-58 

20. Charon is the largest moon of which planets
Ans: Pluto

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com