Error Spotting Quiz From The Hindu: Part 5

Directions: In the questions below, some parts of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error and mark that as your answer. If a sentence is free from error, choose the “No Error” option.

Ques 1. 

Advocate general Kamal Trivedi suggested that/(A) the court leave it to the commission to decide whether/(B) to summons Mr. Modi or not and allow it to function under its /(C) own rules and procedures as per the Act./(D) no error /(E)


Ques 2. 

I probably /(A)would have been better off/(B) if I just pulled down /(C)  my schedule on Friday.//(D) no error/(E)

Ques 3. 

Suppose if your logic is accepted /(A), anyone in an important position must/(B)  resign when an allegation is made  /(C) , which the man denies./(D) no error /(E)

Ques 4. 

This would have involved no cost to the ordinary law-abiding /(A) citizen but still provided the government with/(B)  all the informations it needs to ensure legal and /(C)  tax compliance from such individuals/(D)  no error/(E)

Ques 5. 

Mr. Sawada elaborated, would be mainly on account for/(A) of improved terms of trade, a cyclical recovery and indications/(B)  that the impact of demonitisation on cash /(C)  reliant sectors was relatively short term./(D)  /no error/(E)

Ques 6. 

Mr. Ban’s announcement Sunday night that Iran was invited /(A) for Montreux angered Syria’s main Western-backed opposition group/(B)  which over the weekend had announced it would  /(C) join the talks after intense international pressure/(D)  no error/(E)

Ques 7. 

The United States and India look after/(A) more partnerships moving forward/(B)  that benefit both the  /(C) United States and India in this global economy./(D)  no error/(E)

Ques 8. 

The former President sought/(A) to promote the concept of “citizen of earth” /(B) by drawing from a social /(C)  media message he received from an Indian youth working in South Korea/(D)  no error/(E)

Ques 9. 

During my current visit to United States, the relevant departments,/(A) institutions and enterprises of the two countries/(B)  have signed a number of cooperation agreements and  /(C) reached agreement on a series of new cooperation projects./(D)  no error /(E)

Ques 10. 

At 32 percent, north Bengaluru/(A) have the highest percentage of people/(B)  who are not willing to spend /(C) more than Rs 50,000 per annum in school fees/(D)  no error /(E)


Answers with Solutions

1. Ans. C.

Solution:
Summon instead of summons
(Because summon (Verb) means call in an official matter)

2. Ans. C.

Solution:
Add had before just
(Because if the condition is in past perfect then the result should follow this rule
If-had+v3rd form……..  Result - (would have +v3rd form
                                                          Could have +v3rd form
                                                         Might have +v3rd form)


3. Ans. A.

Solution:
Remove suppose 
(Because here suppose is superfluous so remove suppose)

4. Ans. C.

Solution:
Information instead of informations
(Because uncountable noun are used in the singular forms only)

5. Ans. A.

Solution:
On account of instead of account for 
(Because on account of means because of something and account for means explain the reason)

6. Ans. B.

Solution:
To instead of for
(Because whenever we talk about invited we use the term to with it)

7. Ans. A.

Solution:
Look for instead of look after
(Because look after use for take care of and look for means search for a lost thing)

8. Ans. E.

Solution:
There is no error in this sentence.

9.  Ans. A.

Solution:
Add the before United States
(Article error)

10, Ans. B.

Solution:
Has instead of have
(Because we are talking about Bengaluru which is a singular subject)

Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here


Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com