Static Gk Quiz for SBI Clerk 2018 - Part 32

Static Gk Quiz for SBI 2018 - Part 32

Question 1.

Sitamata Wildlife sanctuary is in which state of India?
A. Gujarat
B. Rajesthan
C. Maharashtra
D. Bihar
Ans. B


Question 2.

Talcher Super Thermal Power Station is in which state of India?
A. Odisha
B. Uttar Pradesh
C. Haryana
D. Karnataka
Ans. A

Question 3.

Which is the first state in India to treat Hepatitis-C patients through oral medicine?
A. Punjab
B. Himachal Pradesh
C. Haryana
D. Telangana
Ans. C

Question 4.

Valletta is the capital city of which of the following country?
A. Bolivia
B. Belarus
C. Malta
D. Somalia
Ans. C

Question 5.

Which of the following is the currency of Peru?
A. Kwanza
B. Sol
C. dong
D. Kim
Ans. B

Question 6.

Walmart India launched its first Launched its first fulfilment centre in which city? 
A. Mumbai
B. Ahmedabad
C. Chennai
D. Delhi
Ans. A

Question 7.

Which institution is called as the 'Think Tank' of Government of India? 
A. RBI
B. NITI aayog
C. FICCI
D. SEBI
Ans. B

Question 8.

Who is the present director general of UNESCO? 
A. Irina Bokova
B. Audrey Azoulay
C. Halimah Yacob
D. Jacinda Ardern
Ans. B

Question 9.

29. Who is the CEO of Flipkart? 
A. Kalyan Krishnamurthy
B. Shashi Shanker
C. Shri Sanjiv Singh
D. B S Sahrawat
Ans. A

Question 10.

Chilika lake is located in which of the following cities? 
A. Kerala
B. Maharashtra
C.west Bengal
D. Odisha
Ans. A

Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here


Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com