General Awareness Quiz - Part 35

General Awareness Quiz - Part 35

Question 1.

Nathpa Jhagri Dam in Himachal Pradesh is built across which of the following rivers?
A. River Godavari
B. River Sutlej
C. River Indus
D. River Chenab
Ans. B

Question 2.

Mudiyettu is the traditional folk dance drama of which Indian state?
A. Karnataka
B. Kerala
C. Andhra Pradesh
D. Maharashtra
Ans. B

Question 3.

The book " War and Diplomacy in Kashmir" was authed by?
A. C Dasgupta
B. Khushwant Singh
C. Anwar Singh
D. RK Narayanan
Ans. A

Question 4.

Kempegowda International Airport is located in which of the following city?
A. Mumbai
B. Hyderabad
C. Bangalore
D. Chennai
Ans. C

Question 5.

World's teachers day is celebrated on?
A. September 5
B. October 5
C. November 5
D. August 5
Ans. B

Question 6.

Prathama Grameen bank is an RRB sponsored by which of the following public sector bank?
A. Andhra bank
B. Oriental bank of commerce
C. Syndicate bank
D. Dena bank
Ans. C

Question 7.

Nichigin for short is the nickname of which of the following bank?
A. Bank of America
B. Bank of Japan
C. Bank of China
D. Bank of Canada
Ans. B

Question 8.

In SARFAESI act, what does the letter R stand for?
A. Reconstruction
B. Residential
C. Remuneration
D. Restructuring
Ans. A

Question 9.

Barak valley is situated in which state?
A. Assam
B. Bihar
C. Chandigarh
D. Haryana
Ans. A

Question 10.

Which of the following is the currency of the country Somalia?
A. Somali dollar
B. Somali pound
C. Somali Shilling
D. Somali rubble
Ans. C

Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here

Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on