Data Interpretation Set - Radar Graph

As many of you might know that I have started Data Interpretation Preparation Series for upcoming exams. In this series, today I am providing Radar Graph questions set.

Use the given data to answer the following questions.

Grade
Rate/Tonne
1
Rs.75,000
2
Rs.60,000

1.   What is the difference between the average sales of grade 1 and 2 in all 4 companies?
a. 5 tonnes
b. 10 tonnes
c. 15 tonnes
d. 20 tonnes
e. 25 tonnes

2. What is the difference between the total income of companies C and A?
a. Rs. 1.05 million
b. Rs. 10.05 million
c. Rs.1005 million
d. Rs. 1.05 crores
e. Rs. 10.05 crores

3. In how many companies is the production of grade 2 tea at least 50% more than that of grade 1?
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
e. 4

4. What percentage of the net income of company A is constituted by grade 1 tea?
a. 50%
b. 33.33%
c. 25%
d. 40%
e. 38.46%

5. Total production by company D is what percentage of that of company B?
a. 140%
b. 150%
c. 160%
d. 170%
e. 180%


Solution: 1.c 2.a 3.d 4.e 5.d

1. Average sales of grade 1= (20+40+50+60)/4= 42.5 tonnes
Average sales of grade 2= (40+60+20+110)/4= 57.5 tonnes
Difference= 57.5-42.5= 15 tonnes.

2. Total income of companies A= (75000*20) + (60000*40) = Rs.3900000
Total income of companies C= (75000*50) + (60000*20) = Rs.4950000
Difference= Rs.1050000= Rs. 1.05 million.

3. 3 companies= A, B and D. See the table below.
Company
Grade 1 (tonnes)
Grade 2 (tonnes)
A
20
40
B
40
60
C
50
20
D
60
110

4. Net income of company A= (75000*20)+(40*60000)= Rs.3900000
  Grade 1 constitutes 38.46% ((150000/3900000)*100)
 
5. Total production by company D= 60+110= 170 tonnes
Total production by company B= 40+60= 100 tonnes
Total production by company D is 170 % that of company B. (170/100)*100

 
RBI Grade B Online Classes by Ramandeep Singh - Join here

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com