Static Gk Quiz for SBI 2018 - Part 30

Static Gk Quiz for SBI 2018 - Part 30

Dear Readers,
One of the most scoring section of any bank exam is General Awareness section. Static Awareness occupies 50 percent weightage. Here we are providing you 100 static Awareness questions with the answer from most important and frequently asked topics. It also covers static part from banking Awareness and current affairs. We have framed all the questions based on recent changes in the exam pattern. Practice and Make use of this section for all upcoming bank exams.


Question 1.

Who is the present CM of Goa? 
A. Satyapal Malik
B. Manoharlal Parrikar
C. Jagdish Mukki
D. Banwarilal Purohit
Ans. B

Question 2.

The scheme 'Saral Rural Housing Loan' was launched by which of the following private sector bank? 
A. Axis bank
B. HDFC bank
C. ICICI bank
D. Karur Vysya bank
Ans. C

Question 3.

Minority Affairs minister Shri Mukhtar Abbas Naqvi belongs to which of the following state constituency? 
A. Bihar
B. Mizoram
C. Jammu and Kashmir
D. Jharkhand
Ans. D

Question 4.

Which of the following country is going to host ITTF Table Tennis World Cup 2018? 
A. France
B. England
C. London
D. Germany
Ans. C

Question 5.

Which among the following International organisation doesn't have its headquarter in London? 
A. Amnesty International
B. International atomic energy agency
C. International Maritime Organisation
D. Commonwealth of Nations
Ans. B

Static GK Capsule 2017

Question 6.

Khajuraho Temple is located in which state in India? 
A. Uttar Pradesh
B. Punjab
C. Madhya Pradesh
D. Jharkhand
Ans. C

Question 7.

MacMahon is the boundary line between which two countries? 
A. India and Nepal
B. India and China
C. India and Pakistan
D. Nepal and China
Ans. B

Question 8.

Famous Paradip port is located in which state of India? 
A. Odisha
B. Kerala
C. Goa
D. Gujarat
Ans. A

Question 9.

Koteshwar dam is built across which river and is located in which state of India? 
A.Bhagirathi and Uttar Pradesh
B.Bhagirathi and Uttarakhand
C. Yamuna and Uttarakhand
D. Rihand and Uttar Pradesh
Ans. B

Question 10.

Religious Siddhivinayak Temple is located in which place? 
A. Mumbai
B. Kolkata
C. Madurai
D. Delhi
Ans. A


Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here


Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com