New Students Offer - Use Code HELLO

Register Now

English Language Practice Set for IBPS Clerk Prelims

Published on Saturday, November 28, 2015
English Language test for today :-
test

SENTENCE COMPLETION

1. The Leader hoped that the two countries could profit ________ each other’s experience.
(a)    from
(b)    by
(c)    on
(d)    through

2. The people who depend _______ others, can never prosper in life.
(a)    on
(b)    over
(c)    at
(d)    upon

3. You should never laugh ________the poor.
(a)    on
(b)    at
(c)    over
(d)    for

ANTONYMS

4. DECEIT :
(a)    Reality
(b)    Trust
(c)    Fact
(d)    Truthfulness

5. OFFER :
(a)    Beg
(b)    Borrow
(c)    Snatch
(d)    Request

6.  RETRIVE :
(a)    Respond
(b)    Dismiss
(c)    Abandon
(d)    Foil

SYNONYMS

7. SOLICIT :
(a)    Demand
(b)    Claim
(c)    Require
(d)    Beseech

8.  DECEIVE :
(a)    Misled
(b)    Challenge
(c)    Harm
(d)    Defeat

9.  ABSCOND :
(a)    Turn
(b)    Flee
(c)    Manage
(d)    Avoid

ONE WORD SUNSTITUTION

10.  One who does not know how to save money?
(a)    Serenade
(b)    Spendthrift
(c)    Polygamy
(d)    Bigamy

11.  One who cannot be corrected?
(a)    Euphoria
(b)    Magician
(c)    Incorrigible
(d)    Cuckold

12.  Giving undue favour to one’s kith and kin.

(a)    Nepotism
(b)    Agenda
(c)    Oligarchy
(d)    Prim

SOLUTION

1. (a)
2. (d)
3. (b)
4. (d)
5. (d)
6. (c)
7. (d)
8. (a)
9. (b)
10. (b)
11. (c)
12. (a)

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu