Election Day- Use Code DEMOCRACY24

Register Now

Series of Cubes and Squares - Explained with Examples

Published on Sunday, November 29, 2015

Types

  • Square Series
  • Cube Series
  • Square Addition Series
  • Cube Addition series

1. Square Series

Square Series


2. Cube Series

cube series

3. Square Addition Series

Square Addition Series


4. Cube Addition Series

Cube Addition Series

Problems

1. 695, 352, 136, 11, -53, ?
Sol: (-7)3, (-6)3, (-5)3, (-4)3, (-3)3

2. 2, 3, 8, 16, 32, 57, 93 find wrong number?
Sol: +12, +22, +32, +42, +52, +62

3. 8, 9, 17, 44, 102, 233, 449 find wrong number ?
Sol: +12, +22, +32, +42, +52, +62

4. 8, 27, 64, 144, 216, 343, 512 find wrong number?
Sol: 23, +33, +43, +53, +63,+73, +83

5. 4, 16, 36, 49, 100, 144 find wrong number ?
Sol: 22, 42, 62, 82, 102, 122

6. 0, 5, 22, 57, ?, 205
Sol:  13-1, 23-3, 33-5, 43-7, 53-9, 63-11

7. 24, 60, 120, 210, ?
Sol: 33-3, 43-4, 53-5, 63-6,73-7

8. 3, 8, 15, 24, ? , 48, 63
Sol: 22-1, 32-1, 42-1, 52-1, 62-1, 72-1, 82-1

ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and 5000+ selections, Ramandeep understands the path to success, having transitioned himself from Dena Bank and SBI. He's passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu