Use the coupon TOP10 on all products

Join here

GK Questions Asked in Canara Bank PO Exam

Published on Wednesday, March 07, 2018
GK Questions Asked in Canara Bank PO Exam: 4th March - Shift 1

Current Affairs


Question 1.

In which place did Prime Minister has inaugurated Rajasthan refinery?
Ans: a Barmer


Question 2.

MOU between HPCL and Rajasthan took place in which district?
Ans:
Barmer

Question 3.

Which country has won 2018 Blind Cricket World Cup?
Ans:
India

Question 4.

 'Naseem Al Bahr' is a Naval Exercise between which countries?
Ans:
Indian & Oman

Question 5.

What is the aim of Blue Flag Project, Launched by Environment ministry?
Ans:
Beach Clean up

Question 6.

Where did The Himalayan Hydro Expo 2018 kicked off?
Ans:
Kathmandu, Nepal

Question 7.

Which is the host place of The Nordic-Baltic embassies, first-ever youth film festival of the European nations?
Ans:
New Delhi

Question 8.

Famous personality Chandi Lahiri was eminent?
Ans:
Cartoonist

Question 9.

Which social networking website is taking Aadhaar for registration?
Ans:
Facebook

Question 10.

Hamesha vijayee exercise held in which state?
Ans:
Rajasthan

Banking awareness


Question 1.

For Fixed deposit Paytm partners with?
Ans: IndusInd Bank

Question 2.

What is the premium amount of PMJJY?
Ans: Rs.330

Question 3.

which bank has crossed 5 billion market share?
Ans: HDFC Bank

Question 4.

In which year Marginal Standing Facility (MSF) has started?
Ans: 2011-12

Question 5.

Headquarter of Catholic Syrian Bank is located in which state?
Ans: Kerela

Question 6.

What does "C" stand for in CRR?
Ans: Cash

Question 7.

What does "S" stands for in SWIFT?
Ans: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication

Question 8.

What does "L" stand for in NCLT?
Ans: National Company Law Tribunal

Question 9.

What does "D" stand for in MDR?
Ans: Merchant Discount Rate

Question 10.

From which country India is receiving highest FDI?
Ans: Mauritius

Question 11.

Which country has emerged as the top borrower of Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
Ans: India

Question 12.

Who is the MD and CEO of India Post Payments Bank (IPPB)?
Ans: Suresh Sethi

Question 13.

What is the maximum compensation amount from a Banking Ombudsman?
Ans: 20 lakhs

Question 14.

Which institution is Countries lender of last resort?
Ans:
Central bank

Question 15.

Payment Bank cannot issue?
Ans:
Credit Card

Question 16.

What is the commencement period of Universal bank to get share listed on the stock exchange of commencement of business?
Ans:
6 years

Question 17.

RBI policies for a senior citizen from Door to doorstep is above how many age?
Ans: 
70.

Static Awareness

Question 1.

Which is a BIMSTEC member country?
Ans: Myanmar

Question 2.

13th February celebrated as?
Ans: World Radio day

Question 3.

Prague is capital of which country?
Ans: Czech Republic

Question 4.

Whose birthday is celebrated as good governance day on December 25?
Ans: Atal Bihari Vajpai

Question 5.

Who is present president of Liberia?
Ans: George Weah

Question 6.

Somasila Dam is located in which state of India?
Ans: Andhra Pradesh

Question 7.

' Imperfect' is the autobiography of which personality?
Ans: Sanjay Manjrekar

Question 8.

L&T Shipbuilding is located in which state?
Ans: Tamil Nadu

Question 9.

Aanchal Thakur belongs to which field?
Ans: Female alpine skie

Question 10.

Taj Mahal is located in the banks of which river?
Ans: Yamuna

Question 11.

Gangtok is the capital city of which Indian state?
Ans: Sikkim

Question 12.

Chinnar Wildlife Sanctuary located in which state?
Ans: Kerala

Question 13.

Gajner Wildlife Sanctuary is located in which state?
Ans: Rajasthan

Question 14.

Which state gives Kalidas Samman Award?
Ans: Madhya Pradesh

Question 15.

Where did Central Institute of Road Transport located?
Ans: Pune, Maharashtra

Question 16.

Where does Karcham wang too hydroelectric plant locate?
Ans: Himachal Pradesh

Question 17.

Where did 78th session of Indian History Congress?
Ans: Kolkata

Question 18.

Who is the Author of book " Inglorious Empire: What the British Did to India (2017)"?
Ans: Shashi Tharoor

Question 19.

Where did Mahabodhi temple, UNESCO world heritage site locate?
Ans: Bihar

Second Shift



Current Affairs


Question 1. 

Name the cricketer who has received Padam Bhushan Award 2018?
Ans:
Mahendra Singh Dhoni

Question 2.

Name the player who has won ICC cricketer of the year?
Ans:
Virat Kohli

Question 3.

Which country will host the Women's World T20?
Ans:
West Indies

Question 4.

National Voters' Day is observed on January 25, what is this year theme?
Ans:
Accessible Elections

Question 5.

Bideshwar Nandi associates with which sports?
Ans:
Gymnastics

Question 6.

Host country of Women’s Cricket World T20 2018?
Ans:
West Indies

Question 7.

What is the rank of India in Environmental Performance Index?
Ans:
177

Question 8.

Which of the following is a Jalandhar-headquartered bank that has now India’s first Small Finance Bank?
Ans:
Capital Local Area Bank

Question 9.

‘Ajeya Warrior- 2017’ is combined military exercise held between which countries?
Ans:
India and UK

Question 10.

Highest sex ratio religious community according to Census 2011?
Ans:
Christians.

Question 11.

What is the Percentage of income for rural farmers is More than?
Ans:
50%

Question 12.

What is the range of recently tested Agni-V missile?
Ans:
5000 Km

Question 13.

Which Indian state has set up cloud server?
Ans:
Maharashtra

Banking awareness


Question 1.

Where is the headquarters of Citibank located?
Ans:
New York, USA

Question 2.

What does "M" stand for in MSF?
Ans:
Marginal Standing Facility

Question 3.

What is printed on the reverse side of new 50 rupees note?
Ans:
Motif of Hampi with Chariot

Question 4.

What is the Maximum limit of Basic Savings Bank Deposit Account (BSBDA)? 
Ans: Rs 1 lakh

Question 5.

What does "I" stands for in IDFC Bank?
Ans
: Infrastructure Development Finance Company

Question 6.

What is the dimension of 10 rupees note?
Ans:
123mm✕63mm

Question 7.

Small Bank and Payment Bank can not issue?
Ans:
Term Deposit

Question 8.

What is the position of 0 in IFSC code?
Ans:
5th

Question 9.

What is the Capital amount of Small Finance Bank?
Ans:
100Cr.

Question 10.

Payment and Small Finance Bank are allowed for which scheme?
Ans:
APY

Question 11.

What is the minimum net worth amount of a bank?
Ans: 
500 Cr

Question 12.

Payment bank not allowed for?
Ans:
Loans

Question 13.

What is the maximum deposit limit under BSBD?
Ans: 
50000.

Question 14.

What is the maturity period of Senior citizens certificate?
Ans:
5 Years

Question 15.

What is the new payment method for small vendor and business?
Ans: 
Bharat QR

Static GK


Question 1.

Kattupalli Shipyard is a large shipyard project located in which city?
Ans:
Chennai

Question 2.

Which is the capital city of Nagaland?
Ans:
Kohima

Question 3.

" Unstoppable: My Life So Far" is the autobiography of which personality?
Ans:
Maria Sharapova

Question 4.

Supriya Devi belongs to which field?
Ans:
Indian Bengali actress

Question 5.

Chamera III Hydroelectric Power Plant situated in which place?
Ans:
Himachal Pradesh

Question 6.

Badrinath temple situated on the bank of which river?
Ans:
Alaknanda River

Question 7.

3rd March celebrated as?
Ans:
World Wildlife Day

Question 8.

Balpakram National Park is located in which Indian state?
Ans:
Meghalaya

Question 9.

Nokrek National Park situated in which state?
Ans:
Meghalaya

Question 10.

Ajanta Cave Temple is located in which state?
Ans:
Maharashtra

Question 11.

Which country is not a member of BIMSTEC?
Ans:
Brunei

Question 12.

Reykjavik is the capital city of which country?
Ans:
Iceland

Question 13.

Headquarter of OPCW is located in which city?
Ans:
Hague

Question 14.

Alaknanda River flows in which Indian city?
Ans:
Badrinath, Uthrakhand

Question 15.

Headquarter of City union bank is in which state?
Ans:
Tamil Nadu

Question 16.

Nortek Wildlife Sanctuary is located in which state?
Ans:
Meghalaya

Question 17.

In which city JSCA cricket international stadium is located?
Ans:
Ranchi, Jharkhand

Question 18.

What is the capital of Latvia?
Ans:
Riga

Question 19.

Madame Tussauds wax museum is located in which place?
Ans:
London

Question 48.

Jnanpith award related to which field?
Ans:
literature

Question 20.

Brackish institute is located in which Indian city?
Ans:
Chennai

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu