New Pattern Sentence Arrangement Quiz: Part 2

New Pattern Sentence Arrangement Quiz: Part 2

Rearrange the following sections into a meaningful paragraph and answer the questions given below:
A. Lightning discharges occur when the accumulated electric charge becomes sufficiently large. 
B. Thunderstorms arise when layers of warm, moist air rise in a large, swift updraft to cooler regions of the atmosphere.
C. Thunderstorm, a violent, short-lived weather disturbance that is almost always associated with lightning, thunder, dense clouds, heavy rain or hail, and strong, gusty winds.
D. Lightning heats the air it passes through so intensely and quickly that shock waves are produced; these shock waves are heard as claps and rolls of thunder.
E. At the same time, electrical charges accumulate on cloud particles (water droplets and ice).
F. There the moisture contained in the updraft condenses to form towering cumulonimbus clouds and, eventually, precipitation.
G. Columns of cooled air then sink earthward, striking the ground with strong downdrafts and horizontal winds.


Question 1.

Which of the following will be fifth sentence after rearrangement?
I- A
II- D
III- E
IV- G
V- None of the above
Solution: III

Question 2.

Which of the following will be second sentence after rearrangement?
I- C
II- B
III- G
IV- A
V- None of the above
Solution: II

Question 3.

Which of the following will be fourth sentence after rearrangement?
I- C
II- D
III- A
IV- F
V- None of the above
Solution:V none of the above

Question 4.

Which of the following will be seventh sentence after rearrangement?
I- D
II- G
III- E
IV- A
V- None of the above
Solution:I

Question 5.

Which of the following will be third sentence after rearrangement?
I- G
II- E
III- A
IV- F
V- B
Solution: IV 

Solution

CBFGEAD as the sentence is about thunderstorms..... a little description about it will be an introductory part i.e. C Thunderstorm, a violent.... disturbance. After, what it is, a question arises how it forms which is explained in B... Thunderstorm arise when layers of air swift upward to cooler regions continued by F further explaining the process mentioned in B as it get precipitated cool air sink earthward as mentioned in G... now E tells about the electric charges pile up on cloud..... And his lightening then discharges when electric charge becomes large enough (A)...... then it passes through so intensely and quick that shock waves are produced (D). So E A D are connected to each other. So the correct rearrangement is CBFGEAD

Rearrange the following sections into a meaningful paragraph and answer the questions given below:
A) Therefore they see bitcoin’s current price rise as merely a reflection of its bright future as a stateless currency.
B) In 2017 alone, bitcoin price has increased by over 1000%.
C) One lakh rupees invested in bitcoin in 2010 would be worth a few hundred crore rupees today.
D) True to its nature, however, soon after hitting $11,000, bitcoin witnessed a sharp drop of 20% before recovering some of its losses to close the day almost flat.
E) That is the kind of extraordinary return the digital currency has given investors as its price has witnessed a meteoric rise, from just a few cents in 2010 to hit a lifetime high of over $11,000 last week.
F) Other cryptocurrencies like Ethereum too have shown equally impressive gains and falls, particularly over the last year.
G) In fact, all it took for the currency to reach $11,000 after breaching the $10,000 mark was a single day.
H) Enthusiasts argue that cryptocurrencies like bitcoin are rapidly transforming into mainstream money that will offer serious competition to national currencies issued by central banks.

Question 6.

Which of the following will be third sentence after rearrangement? 
I- D
II- B
III- E
IV- G
V- None of the above
Solution: II

Question 7.

Which of the following will be fourth sentence after rearrangement? 
I- D
II- B
III- E
IV- G
V- None of the above
Solution: IV

Question 8.

Which of the following will be first sentence after rearrangement? 
I- C
II- A
III- H
IV- F
V- None of the above
Solution: I

Question 9.

Which of the following will be last sentence after rearrangement? 
I- D
II- G
III- E
IV- C
V- None of the above
Solution: V

Question 10.

Which of the following will be sixth sentence after rearrangement? 
I- C
II- A
III- H
IV- F
V- None of the above
Solution: IV 

Solution

CEBGDFHA the sentence in C which says one lakh rupees invested would become a few hundred crore rupees continued by E by saying that is the kind of extraordinary return. Furthermore it says digital currency has a high rise in price which is continued in B by saying it increased by over 1000%. Then in G it states that the rise of $11000 was done in a single day. This is continued by D as the line says after hitting $11000 bitcoin witnessed a sharp drop.... This is continued by F as other cryptocurrencies also shown gains and falls last year. Now in H it says enthusiasts argue that cryptocurrencies like bitcoin are rapidly transforming..... continued by therefore they (here they is for enthusiasts) see bitcoin’s current price. The correct rearrangement is CEBGDFHA


Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here


Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com