New Pattern Sentence Arrangement Quiz: Part 3

New Pattern Sentence Arrangement Quiz: Part 3

Rearrange the following sections into a meaningful paragraph and answer the questions given below:
A) The blockchain lets people who are part of this super-computer perform functions such as verification of transactions and contracts, and the updating and maintenance of these records in the form of trustworthy ledgers, tasks that are normally reserved for established intermediary organisations such as banks and legal firms, and be rewarded for it.
B) Blockchain could be the least elucidated among the disruptive technologies rapidly transforming the world around us.
C) Although the architecture of the blockchain is far more complex than these aggregators, the underlying principle is not that different.
D) It can be described as a way for people to share the extra space and computational power in their computers to create a global super-computer that is accessible to everyone.
E) It is widely known that some of the most valuable companies of our times, such as Uber and Airbnb, are effective aggregators of resources, including cars and apartments.
F) This core feature of the blockchain creates a space for trusted transactions in the digital space that have never been possible before.
G) They are using the Internet to reach out, and match the supply and demand in a global market.


Question 1

Which of the following will be the fourth sentence after rearrangement?
I- A
II- D
III- C
IV- E
V- G
Solution: III

Question 2.

Which of the following will be the first sentence after rearrangement?
I- E
II- A
III- F
IV- B
V- D
Solution: IV

Question 3.

Which of the following will be the last sentence after rearrangement?
I- F
II- A
III- D
IV- B
V- E
Solution: I

Question 4.

Which of the following will be the fifth sentence after rearrangement?
I- A
II- C
III- D
IV- B
V- G
Solution: III

Question 5.

Which of the following will be the second sentence after rearrangement?
I- A
II- E
III- F
IV- B
V- D
Solution: II 

Solution

BEGCDAF the paragraph should be started with the sentence B blockchain could be the least elucidated among the disruptive technologies..... transforming the world around us continued by E some of the most valuable companies of our times are effective aggregators of resources, including cars and apartments....G that says they (companies) use internet to match supply and demands.... now C and D continues each other as D explains C and A tells some features that it can perform verifications, updating, maintenance which is continued by F by saying this core features of the blockchain. A says parts of this super computer, i.e. the super computer which is explained in D so A follows that makes the arrangement BEGCDAF

Rearrange the following sections into a meaningful paragraph and answer the questions given below:
A) Christopher Clark’s much acclaimed The Sleepwalkers: How Europe Went to War in 1914 – published in timely fashion for the centenary of First World War – charted Europe’s unexpected descent into war.
B) The original post-war European project was based around peace, social justice and harmony.
C) The prospect of a global conflict – World War III if you like – appears somewhat unthinkable. Since the Second World War, there has been no major war between the great powers.
D) In the 20th century, both world wars were unanticipated.
E) The unravelling of this project, accompanied by rising nationalism, is likely to exacerbate the dangers of war on a continent with a fraught history of bloody conflict.
F) First World War had been preceded by a prelude of serenity – the long 19th century of relative peace and stability.

Question 6.

Which of the following will be the second sentence after rearrangement?
I- D
II- E
III- B
IV- C
V- None of the above
Solution: III

Question 7.

Which of the following will be the last sentence after rearrangement?
I- E
II- E
III- B
IV- F
V- None of the above
Solution: IV

Question 8.

Which of the following will be the fourth sentence after rearrangement?
I- E
II- D
III- C
IV- F
V- None of the above
Solution:II

Question 9.

Which of the following will be the first sentence after rearrangement?
I- A
II- B
III- C
IV- D
V- None of the above
Solution:III

Question 10.

Which of the following will be the fifth sentence after rearrangement?
I- C
II- D
III- E
IV- B
V- None of the above
Solution: V

Solution

CBEDAF paragraph starts with C prospect of a Global conflict—World war III..... has been no major war between the great powers..... continued by B the original post-war European project was based around peace, social justice and harmony... now E which says the unravelling this project (the project which is told in B)... D continues by saying that both wars were anticipated... F continues A which makes the correct arrangement CBEDAF 

Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here


Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com