Study the following pie chart and table ,and Answers questions given below :
In a City There are 7 schools ,these schools are having 96,000 students. Students are in schools are give below pie chart .
Maths , Chemistry and Physics Students ratios in respectively in give table.
School  Ratio 

A

8:4:3

B

5:6:9

C

5:8:5

D

11:9:10

E

5:12:4

F

6:5:4

G

3:4:3

1.Find total number of students are studying physics in school B and chemistry students in school D ?
1.11656
2.11679
3.11664
4.11246
5.11345
2.What is the percentage (approximately)of School students A,B,E and G ,who are studying in Maths in all 7 schools ?
1.20.18
2.34.8
3.56.76
4.23.78
5.67.45
3.What is the ratio between chemistry students school B and C to Maths students school F and B ?
1.518:403
2.761:301
3.518:309
4.509:343
5.501:309
4.Difference between physics students in School A,Cand E , and School B,D and G?
1.6258
2.6589
3.6789
4.6256
5.5678
5.If total number of students in School B increased 600 ,and in School D 600 students decreased . Find the total number of students studying Maths in both B and D ?
1.11089
2.11090
3.11018
4.11789
5.11345
Answer and Solutions :
1.3
Total number of students in School B = 960*11= 10,560
Physic students in School B = (10560*9)/20=4752
Total number of students in School D = 960*24= 23,040
Chemistry students in School B = (23,040*9)/30=6912
Total = 6912+4752=11664
2.1
Maths students in School A = 18*960*8/15=9216
Maths students in School B = 11*960*5/20=2640
Maths students in School E = 14*960*5/21=3200
Maths students in School G = 15*960*3/10=4320
Total students = 96,000
Percentage = (19376/96000)*100 = 20.18%
3.3
Chemistry students in School B and C = (11*960*6/20)+(12*960*8/18)
=3168+5120=8288
Maths students in School F and B = (6*960*6/15)+(11*960*5/20)
=2304+2640=4944
Ratio = 518:309
4.4
Physics Students in School A,C and E = (18*960*3/15)+(12*960*5/18)+(14*960*4/21)
=3456+3200+3840=10,496
Physics Students in B,D and G = (11*960*9/20)+(24*960*10/30)+(15*960*3/10)
= 4752+7680+4320=16,752
Difference = 16,75210,496=6256
5.3
After increasing students in School B = 10560+600= 11160
Maths students in School B = (5*11160/20)=2790
After decreasing students in School D = 23040600=22440
Maths students in School D = (22440*11/30)= 8228
Oliveboard Test Series(Sponsored)
Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh  Download here
0 comments:
Post a Comment
Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com