GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift)

1. Which is the most reactive type of phosphorus?
Ans: White Phosphorus

2. Who is known as Father of Macro-economics?
Ans: John Maynard Keynes

3. Who was the first chancellor of Jamia Milia Islamic University?
Ans: Hakim Ajmal Khan (1920-1927)

4. Zubin Mehta is related to which field?
Ans: Music

5. Which Italian city is called the Queen of the Adriatic?
Ans: Venice

6. First commonwealth games were held in 1930 at __________.
Ans: Hamilton, Canada

7. Excess production of red blood cells leads to disease?
Ans: Polycythemia

8. What is the use of anemometer?
Ans: Speed of that wind

9. Patrons of Sangam Literature of the Ancient Kingdoms of South India?
Ans: Kadalapirakottiya Chenkuttuvan (greatest Chera king)

10. Spring balance works on the principle of?
Ans: Hooks Principle

11. Which country produces the most cocoa in the world?
Ans: Ivory Coast

12. The term 'tanka' introduced by which emperor?
Ans: Iltutmish

13. Formic acid produced by which animal?
Ans: Red ants

14. First french factory was established in India at?
Ans: Surat, Masulipatam

15. Jawaharlal Nehru award in the field of?
Ans: International understanding

16. Virus in a program duplicates by the process?
Ans: Programs Freezing and Duplicate Processes

**************************************************************
**************************************************************

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (1st Shift) Click on Below Link


  To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift)

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift)




Thanks.  

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com