GK Questions Asked in RBI Grade B Manager (Phase-I) Exam - 04.09.2016 (2nd Shift)

1. Who becomes first Indian captain to hit double hundred outside India?
Ans: Virat Kohli
2. Kananur Lokesh Rahul commonly known as KL Rahul and also as Lokesh Rahul related to?
Ans:  is an Indian cricketer who plays for India national cricket team in international cricket, and Karnataka in domestic cricket.

3. IFSC full form?
Ans:Indian Financial System Code
4. NACH full form?
Ans: National Automated Clearing House
5. Sania Mirza autobiography?

Ans:Ace against Odds’
6. Kalikho pul was CM of?
Ans: Arunachal Pradesh
7. Mahim Bora (6 July 1924 – 5 August 2016) was an Indian writer and educationist from which state?
Ans: Assam
8. Srisailam Dam situated in which state?
Ans: Andhra Pradesh.
9. One question on Michael Phelps
Ans:
10. What is IOM?
Ans: International Organization for Migration
11. Who is Mr Amitabh Kant?
Ans: CEO, NITI Aayog (National Institution for Transforming India).
12. Ringgit currency of which country?
Ans: Malaysia
13. Total equity capital of indian post payment bank? 
Ans: Rs 400 crore
14. Vodafone m-pesa tied up with which bank (2013)? 

Ans: ICICI
15. Louis pasteur related with which day? ( celebrated as)
Ans:
16. Sultan azlan cup related to? 
Ans: Hockey
17. PMKVY related to? 
Ans: Skill development
18. HIMAYAT (J&K) fund? 
Ans: 1601 crore
19. Vembanad lake located in? 
Ans: Kerala
20. Something related toh new species of spider? 
Ans: Kerala
21. India post payment bank
Ans:

More Questions Will Be Uploaded Soon..



**************************************************************
**************************************************************

To Know the RBI Grade B Manager (Phase-I) Exam Analysis - 4th September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the GK Questions Asked in RBI Grade B Manager (Phase-I) Exam - 04.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the RBI Grade B Manager (Phase-I) Exam Analysis - 4th September 2016 (1st Shift) Click on Below Link



Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com