GK Questions Asked in RBI Grade B Manager (Phase-I) Exam - 04.09.2016 (1st Shift)

1. International Court of Justice Headquarter situated at?
Ans: The Hague
2. Andy murray is related to which sports?
Ans: Tennis
3. Hoffman Cup related to which Sports?
Ans: Tennis
4. SIDBI Headquarter situated at?
Ans: Lucknow
5. Which is the constituency of SS Ahluwalia ?
Ans: Darjeeling
6. Allocation for Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana (PMKVY)?
Ans: 12000 cr
7. Rs 1601 cr for which state?
Ans: J&K
8. Land Acquisition Bill Headed by?
Ans: Ganesh Singh
9. Film based -The man who Knew Infinity?
Ans: Ramanujan
10. Lachhu maharaj profession?
Ans:  
11. Rewa thermal plant?
Ans: Madhya Pradesh   
12. Pellet guns headed by?
Ans: TVSN prasad committee
13. Swayam initiative by?
Ans: HRD
14. First state to have butterfly?
Ans: Maharastra
15. 122nd amendment?
Ans: GST
16. 27 September?
Ans: World tourism day
17. Maitree combat excercise b/w?
Ans: India and Thailand
18. Fintech committee headed by?
Ans: Sudarshan Sen
19. Operation Sankat Mochan?
Ans: Sudan
20. Book - Who moved my interest?
Ans: D Subbarao
21. Post payment Bank Corpus?
Ans: Rs 800 crore
22. Superfast train for unreserved passenger?
Ans: Antodaya
23. Canberra is capital of?
Ans: Austalia
24. Amount allotted to 13 PSB'?
Ans:
25. Theme of Hepatitis day?
Ans:
26. Atal pension yojna minimum tenure of?
Ans:
27. Lakhwar dam?
Ans: Uttarakhand.
28. In NDTL what D stands for ?
Ans: Demand
29. Bodhi tree where?
Ans: Bodh gaya
30. Farmers doubling of income by 2022 -
31. Bank of Scotland HQ?
Ans:
32. Game not included in Japan Olympic 2020 -
Ans:
33. Adiperuku festival?
Ans:
34. Water metro?
Ans: kochi, kerala
35. Himayat program?
Ans: Jammu and Kashmir
36. Currency of bhutan?
Ans: Ngultrum
37. Brabourne stadium?
Ans: Mumbai
38. Olympic flag bearer?
Ans: Abhinav Bindra
39. Ease of doing businesses report?
Ans: 


**************************************************************
**************************************************************

To Know the RBI Grade B Manager (Phase-I) Exam Analysis - 4th September 2016 (1st Shift) Click on Below Link



Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com