GK Questions Asked in Repco Bank PO Exam - 18.09.2016 (Morning Shift)

1. Which is the capital of Kenya?
Ans: Nairobi

2. Institute of Development Research and Banking Technology is situated in?
Ans: Hyderabad

3. Who is the youngest Chief Minister of India?
Ans: Pema Kandhu

4. What is the full form of UPI?
Ans: Unified Payment Interface

5. India’s First Start up Hostel located at?
Ans: Bengaluru

6. World Largest Glass Bridge opened in which country?
Ans: China

7. Who is the ambassador of Incredible India?
Ans: Narendra Modi

8. Which country tops in Rio Olympics 2016?
Ans: USA

9. Which is the venue of 2018 Commonwealth Games in Australia?
Ans: Gold Coast

10. Who is the author of “Who Moved My Interest Rate”?
Ans: D Subbarao

11. What is the Present SLR?
Ans: 21%

12. India’s First State will be Open Defecation Free (ODF) by October 2, 2016?
Ans: Andhra Pradesh

13. Swacch Bharat Joined which Comic Series?
Ans: Amar Chitra Katha

14. Banking Ombudsman appointed by?
Ans: RBI

15. Who is the chairperson of Monetary Policy Committee?
Ans: RBI Governor

16. How many digits are there in IFSCode?
Ans: 11 Digits


17. Bhimbetka Rocks got UNESCO heritage in which State? 
Ans: Madhya Pradesh


18. RBI Lending Term recently in News P2P Stands for?
Ans: Peer to Peer

19. Tony Cozier Cricketer belongs to which country?
Ans: West Indies

20. BMB is going to merge with SBI and how many SBI Associates?
Ans: 5

21. Indian Post got banking license as which Bank?
Ans: Payment Bank

22. What is the first Rural Bank Opened on October 2, 1975?
Ans: Prathama Bank

23. Which is the First Mobile only Bank?
Ans: DBS

24. Government Launches 15 India International Skill Centers and set to launch total how many Skill Centers?
Ans: 50

25. Physical Shares in Electronic form is?
Ans: Demat Account

26. Which is the first State to issue E-motor Vehicle Insurance?
Ans: Telangana

27. What is the full form of MCLR?
Ans: Marginal Cost of Funds Lending Rate

28. Which of the following is Crop Insurance Scheme?
Ans: PMFBY

29. TDS Withdrawal amount for PF is increased to?
Ans: 50000.00

30. International Yoga Day observed on?
Ans: 21st June

31. Which is the currency of Argentina?
Ans: Peso

32. Where is the UCO Bank Headquarter located?
Ans: Kolkata

33. Swacch Indhan Behtar Jeevan is the Tagline of?
Ans: PMUY

34. What is the full form of MUDRA?
Ans: Micro Unit Development and Refinance Agency

35. Which is the World’s Largest Building?
Ans: Burj Khalifa

36. Which is the venue of 2020 Summer Olympics?
Ans: Tokyo, Japan

37. Venue of 2016 G20 Summit?
Ans: Hangzhou


GK Questions Asked in Repco Bank Clerk Exam - 17.09.2016 (Morning Shift)




Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com