Number Series Questions asked in IBPS Clerk Pre (3-12-2016)

Ques 1.

7, 10, 16, 28, ?, 100

Ans. 52

Ques 2

9, 11, 16, 26, ?, 69



Ques 3.

3 , 4, 10, 33, 136, ?

3  4  10  33 136 685
3 x 1 + 1 = 4
4 x 2 + 2 = 10
10 x 3 + 3 = 33
136 x 5 + 5 685

Ques 4. 

21, 24, 32, 45, 63, ?



Ques 4.

6, 3, 3, 6, 24

6 ✕ 0.5 = 3
3 ✕ 1 = 3
3 ✕ 2 = 6
6 ✕ 4 = 24
24 ✕ 8 = 112


Ques 5. 

7, 10, 16, 28, 52, 100



Ques 6.

9, 9, 12, 20, 35, ?
Ans. 59


Ques 7.

4, 13, 23, 35, 50, ?
Ans. 69

Ques 8.

9, 17, 81, 297, ?, 1809
Ans. 809

Ques 9.


7, 20, 13, 26, 19, ?
Ans. 32


Asked on 3-12-2016

Ques 1. 

7, 20, 46, 85, ? , 202

Ans : 137



Ques 2.

4, 13, 40, 121, ? , 1093

Ans: 364

Ques 3.

17, 18, 14, 23, 7, ?

Ans 32

Ques 4.

2180 , 2179, 2152, 2027, ?

Ans 1684

Ques 5.

6, 10, 19, 32, 48, ?
Ans : 66







Read exam analysis here 

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com