New Pattern Fill ups Part- 1

New Pattern Fill ups Part- 1

Directions:
Find out a pair of words from the given options that can appropriately fit in the given fill-up.

Question 1.

The action suggests the high court could ………. the latest version of the ban that Donald Trump announced in September.

A Uphold
B neglect
C Endorse
D magnify
1. A-B
2. B-C
3. A-C
4. C-D
5. A-D
Answer: Option 3 - A-C
Uphold: Confirm or support
Endorse: Support

Question 2.

Mr Gandhi, who started his political career as a Lok Sabha member in 2004, faces the ……… challenge of reversing his party’s political fortunes.
A. unacceptable
B. formidable
C. unfortunate
D. intimidating
1. A-B
2. B-C
3. A-C
4. C-D
5. B-D
Answer: Option 5 – B-D
Formidable: Causing fear
Intimidating: Scare, frighten

Question 3.

We know that there are challenges before the country as we have a government that has failed to deliver and there is …….. on democratic traditions and founding principles of the Constitution.
A. attack
B. doubt
C. assault
D. faith
1. A-B
2. B-C
3. A-C
4. C-D
5. A-D
Answer: Option 3 – A-C
Assault: physical or verbal attack

Question 4.

By watching the footage, restorers got a …….. into the magnificence of Mumbai’s opera house, which reopened last year after seven years of painstaking work.
A. restrains
B. look
C. relief
D. glimpse
1. A-B
2. B-C
3. A-C
4. B-D
5. A-D
Answer:  Option 4 – B-D
Glimpse: partial view

Question 5.

The roof was leaking and interventions in the decades after independence had …….. and damaged its original design.
A. highlighted
B. comprehend
C. obscured
D. blocked
1. A-B
2. B-C
3. A-C
4. C-D
5. A-D
Answer: Option 4 – C-D
Obscured: hide, conceal

Question 6.

The breakdown of government services, lack of drinking water and a …….. health sector, besides the miseries of civil war and aerial bombardment, are fast turning Yemen into a failed state, and a breeding ground for extremist groups such as al-Qaeda in the Arabian Peninsula.
A. diminish
B. crumbling
C. collapsing
D. prefunding
1. A-B
2. B-C
3. A-C
4. C-D
5. A-D
Answer: option 2 – B-C
Crumbling: breaking or falling
Collapsing: falling

Question 7.

Anticipating difficulties that would be faced by people, particularly those who change cities ………, the RBI is yet to come up the operational guidelines, even six months after the government issued the notification.
A. daily
B. frequently
C. rare
D. often
1. A-B
2. B-C
3. B-D
4. C-D
5. A-D
Answer: Option 3 - B-D
Frequently: Regularly, very often

Question 8.

The Centre on Monday informed the Supreme Court that it is finalising a National Policy on Drug Demand Reduction to ……… the rising menace of drug and alcohol abuse, especially among children.
A. combat
B. neglect
C. conquer
D. confront
1. A-B
2. B-C
3. A-C
4. C-D
5. A-D
Answer:  Option 5 – A-D
Combat, Confront: Fight or tackle

Question 9.

Officials of the health and social welfare departments have been ……….. to undertake chlorination in the affected areas.
A. moved
B. deployed
C. installed
D. employed
1. A-B
2. B-D
3. A-C
4. C-D
5. A-D
Answer:  Option 2 – B-D
Deployed: bring into effective action
Employed: keep occupied

Question 10.

Meanwhile, 1,730 people from 440 families continue to languish in six relief camps in Kochi taluk whereas another three camps continue to be operated though there are no ……...
A. inmates
B. occupants
C. family
D. houses
1. A-B
2. B-C
3. A-C
4. C-D
5. A-D
Answer:  Option 1 – A-B
Inmates: One or several residents
Occupants: Residents


Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here


Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com