GK Questions Asked in RRB CBT Exam (07.04.2016) - 2nd Shift

April 07, 2016

1) When did Azad Hind Fauz form?
Ans: 1943
2) Netware belongs to which country?
Ans: India

3) Who is the National Chairperson of Human Rights?
Ans: H L Dattu
4) What is National Motto of India?
Ans: Satyameva Jayate
5) Who is the Chairman of Bank Board Bureau?
Ans: Vinod Rai
6) What is the full form of PCB?
Ans: Printed Circuit Board
7) Who was sworn second time Chief in 2011 of UN?
Ans: Ban-ki-moon
8) Asia Cup 2016 Winner?
Ans: India
9) Who was Prime Minister of Bangladesh in 1971?
Ans: Tajuddin Ahmad
10) Who is the Brand Ambassador of Tata Motors?
Ans: Lionel Messi
11) When East India Company Came to India?
Ans: 1600
12) NetWare belongs to which country?
Ans: India
13) Fundamental rights from which articles?
Ans: Article 14-18
14) odd one out – cricket, baseball, hockey, kabaddi?
Ans: Baseball
15) Dhamek Stupa located at?
Ans: Uttar Pradesh
16) Name the man who spent 340 days in space?
Ans: Scott Kelly
17) In the following, what is bacterial disease?
Ans: Tuberculosis
18).inf stands for?
Ans: Setup Information File
19) Who is prime minister during 1975 bangladesh independence?
Ans: Sheikh Mujibur Rahman

Thanks.

Free Exam Resources

Useful material to support your preparation, revision and exam planning.

Continue on BankExamsToday

Revise notes, practice questions and resume anytime.

Meet your mentor

From the Founder

Ramandeep Singh, founder of BankExamsToday

Ramandeep Singh

Banking Educator · Former Banker

Former banker and educator helping aspirants prepare for banking promotion and specialist officer exams with focused, practical guidance.

14+
Years' experience
5,000+
Selections
Ex-BoB
Banking experience