Sentence Rearrangement Practice Set SBI Clerk 2018

Sentence Rearrangement Practice Set SBI Clerk 2018

Below the sections (A),(B),(C),(D),(E) are provided among which one section is logically incorrect. You need to find out the correct rearrangement of meaningful sentence opting out the wrong or illogical section. Choose the option that represents the correct arrangement and marks the option accordingly.

Question 1.

organisational learning and development(A)/ this behaviour of barnacle geese (B)/ from the perspective of (C)/employees have to be provided with(D)/ there are rich lessons to be learnt from(E) I- EADB
II- CBEA
III- DBCA
IV- CAEB
V- None of these
Solution: IV The correct rearrangement is “From the perspective of organisational learning and development, there are rich lessons to be learnt from this behaviour of barnacle geese.”

Question 2.

it was strictly a problem (A)/ most devastating and destructive effect (B) / until July 2007 (C)/ for the United States (D)/the subprime mortgage crisis seemed like(E) I- EBAC
II- CEAD
III- DCAE
IV- CDEB
V- None of these
Solution: II the correct rearrangement is “Until July 2007, the subprime mortgage crisis seemed like it was strictly a problem for the United States.”

Question 3.

which will be tasked with monitoring financial firms, anticipating their risk of failure(A)/the Bill provides for the setting up of a Resolution Corporation (B) /yet to be specified, in the event of a bank failure(C)/ to replace the existing Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation(D)/ taking corrective action and resolving them in case of failure(E) I- BCDA
II- DCBA
III- BDAE
IV- EABC
V- None of these
Solution: III the correct rearrangement is “The Bill provides for the setting up of a Resolution Corporation, to replace the existing Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation, which will be tasked with monitoring financial firms, anticipating their risk of failure, taking corrective action and resolving them in case of failure.”

Question 4.

from the total sum given to run the household(A)/ the denominations was not merely an assault on the black money hoarders but also (B) / everyone, usually grows as time passes and is used in the time of needs(C) / housewives believed to be setting aside petty amount of cash (D)/ the unprecedented move of scrapping (E) I- EBDA
II- BECA
III- CDAE
IV- DAEC
V- None of the above
Solution: I the correct rearrangement is “The unprecedented move of scrapping denominations was not merely an assault on the black money hoarders but also housewives believed to be setting aside petty amount of cash from the total sum given to run the household.”


Question 5.

to communicate with people (A) /such devices to communicate with speakers (B)/ technological advancements are enabling us(C) / needing to have a common language (D)/ all around the world without (E) I- BADE
II- DBAE
III- CDBA
IV- DBCA
V- None of these
Solution: V the correct arrangement is “Technological advancements are enabling us to communicate with people all around the world without needing to have a common language.”

Question 6.

in communication, very often(A)/ what is implied or left unsaid(B) / because they differ across speakers and cultures(C)/ although language plays an important role(D)/ is more important than what is said(E) I- DCBA
II- DACE
III- DABE
IV- BAEC
V- None of these
Solution: III the correct rearrangement is “Although language plays an important role in communication, very often what is implied or left unsaid is more important than what is said.”

Question 7.

the US became militarily engaged (A)/ in Syria in 2014 in order to(E)/ prevent the capture of (D)/ the Kurdish city of Kobani by ISIS (B)/ that has been leading a Kurdish rebellion in Turkey (C) I- ACEB
II- EBCA
III- BADC
IV- AEBD
V- NONE OF THESE
Solution: IV the correct rearrangement is “The US became militarily engaged in Syria in 2014 in order to prevent the capture of the Kurdish city of Kobani by ISIS.”

Question 8.

we are entering a world (C)/ in which awareness of differences (A)/ across languages and cross-cultural competence (E)/ is a must for all (B)/ making the need for learning languages redundant (D) I- CAEB
II- CDEA
III- DABC
IV- AEBC
V- NONE OF THESE
Solution: I the correct rearrangement is “We are entering a world in which awareness of differences across languages and cross-cultural competence is a must for all.”

Question 9.

that do not have (A)/ are trying to solve complex problems (B)/ simple solutions (C)/ Social entrepreneurs (D)/ when a solution is not working (E) I- DBAE
II- DBAC
III- ECDB
IV- ACBD
V- NONE OF THESE
Solution: II the correct rearrangement is “Social entrepreneurs are trying to solve complex problems that do not have simple solutions.”

Question 10.

investing in organisations (B)/that have the capacity to radically move(D)/ the needle on social progress is at the core(C) /of our approach to mission-related impact investing (E)/ to adopt a collaborative and participative approach(A) I- CADB
II- BADE
III- BDCE
IV- ADCB
V- None of these
Solution: III the correct rearrangement is “Investing in organisations that have the capacity to radically move the needle on social progress is at the core of our approach to mission-related impact investing.”

Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here


Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com